Ministerul Apărării anunță că municipiul Lugoj poate obține GRATUIT terenul cu drumul de acces în cartierul Militari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Am primit din partea USR Lugoj un comunicat în care se face referire la situația terenului din Cartierul Militari din punctul de vedere al  Ministerului Apărării Naționale. Reproducem câteva pasaje din acest comunicat:

„Ministerul Apărării a anunțat că municipiul Lugoj poate obține GRATUIT terenul cu drumul de acces în cartierul Militari! Primăria trebuie doar să facă demersurile legale prin care să ceară acest lucru!

Demersurile inițiate în urmă cu o lună de zile de către consilierul local USR Lugoj, Liviu Brîndușoni, care a adresat o interpelare scrisă senatorului USR de Timiș, Nicu Fălcoi, vicepreședinte al Senatului României și secretar al Comisiei de apărare a Senatului, prin care a solicitat un răspuns oficial din partea Ministerul Apărării Naționale, cu privire la rezolvarea situației drumului de acces în cartierul Militari din Lugoj, au dus la un rezultat favorabil pentru cetățenii care locuiesc în această parte a municipiului Lugoj. Venind în sprijinul lugojenilor, senatorul Nicu Fălcoi a inițiat mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, care au transmis în 14 februarie 2018 un răspuns oficial din partea Șefului Unității Militare 02523 București, prin care se arată că: „În situația în care nu se adoptă Hotărârea Consiliului Local pentru trecerea terenului în suprafață de 8.250 mp din imobilul 1252 în domeniul public al municipiului Lugoj, prin care se va asigura și accesul locuitorilor, acest lucru se va putea soluționa prin acordarea unui drept de servitute la cererea celor interesați, în condițiile legii, dacă nu există o altă cale de acces sau nu este compatibilă cu interesul public”.

Astfel, drumul de acces în cartierul Militari poate fi atribuit Primăriei Lugoj în mod gratuit, fără ca instituția să fie nevoită să mai solicite întreg terenul și imobilul, adică fără să mai cheltuie aproximativ 2,5 milioane de euro pentru compartimentarea acestuia și să predea 30 de apartamente către MAPN.

Luând act de aceste precizări oficiale, USR Lugoj consideră că situația care a dus la o stare de neliniște în rândul cetățenilor din cartierul Militari nu mai este justificată. De asemenea, nici demersul inițiat de primarul Francisc Boldea, cu privire la solicitarea privind transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișorii nr. 124 nu mai este justificată, mai ales că problema drumului de acces putea fi rezolvată de la bun început, dacă primarul municipiului ar fi inițiat un demers asemănător cu cel al consilierului local Liviu Brîndușoni, prin care să obțină o soluție favorabilă cetățenilor din cartierul Militari”.

Comunicatul este semnat de Liviu Brîndușoni, președintele USR Lugoj.

AL PRESS

 

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.