Mii de spectatori s-au bucurat de un weekend de operă și operetă printre roze

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Festivalul de Operă și Operetă, ediția a XVIII-a, desfășurat la Teatrul de vară din Parcul Rozelor din Timișoara, a oferit celor peste 4.500 de spectatori, două spectacole de operă: „Aida” și „La Traviata” de Giuseppe Verdi și opereta „Văduva veselă” de Franz Lehàr, în week-endul care tocmai s-a încheiat. Toate cele trei spectacole din cadrul acestei ediții au fost vizionate gratuit de către public.

Spectacolele din 25-26-27 august 2023 au fost susținute de artiștii Operei Naționale Române din Timișoara (soliștii vocali și de balet, orchestra, corul și ansamblul de balet) alături de artiștii invitați: tenorul Eusebiu Huțan – solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și dirijorii: Ciprian Teodorașcu de la Opera Națională București și David Crescenzi de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei ediții: artiștii talentați care ne-au învăluit cu măiestria lor muzicală și scenică, echipa tehnică și organizatorică și bineînțeles, publicului nostru drag pentru că ați fost alături de noi împărtășind bucuria acestor momente magice. Ne bucurăm că suntem înconjurați de o comunitate atât de vibrantă și dedicată muzicii.

Vă așteptăm cu aceiași nerăbdare și entuziasm la viitoarele evenimente culturale pe care le vom pregăti în noua stagiune.

Festivalul de Operă și Operetă este un eveniment finanțat de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Asociația „Timișoara 2023”, și cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș și a Inspectoratului de Jandarmi Județean General „Moise Groza” Timiș, cărora le mulțumim.

Opera Națională Română din Timișoara

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.