Mihai Eminescu, omagiat la Școala Gimnazială Balinț

La împlinirea a 173 ani de la nașterea Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu, dar și de Ziua Culturii Naționale, elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale Balinț l-au sărbătorit pe Eminescu,recitându-i poeziile, realizând diverse planşe din versurile sale, pregătind referate din viaţa şi opera poetului, ilustrând pe lemn portretul poetului și al Veronicăi Micle, realizând în echipă rola de film cu poezia ,,Luceafărul”.

Poet, prozator, jurnalist şi om politic, cu o activitate extrem de bogată, Mihai Eminescu rămâne şi azi o importantă voce a literaturii şi culturii noastre. La 15 ianuarie, ziua de naştere a poetului nostru naţional Mihai Eminescu, este sărbătorit, an de an, de toate instituţiile de cultură, autorităţi locale, şcoli şi nu numai, prin diverse manifestări.

Astfel, la Şcoala Gimnazială Balinț, elevii şi cadrele didactice au pregătit, în avans, pe parcursul a două zile, în data de 12 și 13 ianuarie 2023, un program variat de activităţi, dedicat poetului Mihai Eminescu.

Sub forma unui proiect intitulat „Să-l cunoaştem pe Eminescu”, cei care au deschis seria manifestărilor dedicate aniversării a 173 de ani de la naşterea poetului, au fost elevii claselor primare coordonați de învățători.

Elevii, cărora li s-a vorbit despre viața și activitatea poetului, au prezentat poezii şi cântece pe versurile lui Eminescu, au realizat colaje în care au ilustrat poezii.

Pentru elevii din clasele gimnaziale, poezia „Luceafărul” a fost inspiraţia lor pentru realizarea rolei de film în care fiecare a realizat un cadru, pentru ca flacăra poeziei eminesciene să rămână veşnic vie şi pentru a ne reaminti de frumoasele versuri eminesciene.

Elevii au pregătit și un moment literar, emoţionant deopotrivă atât pentru ei, cât şi pentru cadrele didactice, recitând versuri din marea creaţie a poetului şi realizând referate cu creaţii din opera marelui poet.

Totodată, cu acest prilej, elevii au avut ocazia să viziteze o expoziție de carte eminesciană, organizată în biblioteca şcolii, cu principalele opere ale marelui poet, care va putea fi vizitată şi zilele următoare.

Toți elevii care s-au implicat au primit diplome, iar cei ce s-au remarcat prin recitare au primit și premii.

Despre admin 6793 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.