Meridian 22 a obținut licența de operator

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Licența de operator a Meridian 22, societatea lugojeană de apă-canal, ar fi trebuit să expire în data de 19 decembrie. Acest lucru ar fi însemnat că societatea nu ar mai fi putut livra apă potabilă în condiții legale pentru toți utilizatorii de pe raza orașului. O etapă premergătoare pentru obținerea licenței era acordarea în prealabil a autorizației de gospodărire a apelor de la Administrația Bazinală de Apă Banat, care a fost dobândită în cursul acestei luni, pe o perioadă de doi ani și jumătate. S-a trecut apoi la obținerea licenței care a venit într-un final în cursul acestei săptămâni.

„În termenul cel mai rapid, am înaintat documentația completă pentru ANRSC București, iar în cursul săptămâ-nii trecute am și primit licența de operator clasa a III-a. Aceasta înseamnă foarte mult pentru noi. În primul rând, putem spune că livrarea apei potabile va rămâne lugojenilor. Trebuie să recunoaștem că autorizația de gospodărire a apelor are la bază un plan de măsuri asumate de Merdian și de Primăria Lugoj, prin care într-un interval de doi ani și jumătate trebuie să finalizăm treapta mecanică, chimică și biologică la stația de epurare Jabăr”,

ne-a declarat Florin Iovescu, director Meridian 22.

Licența s-a acordat până în anul 2024. Cu un an execede perioada contractului de delegare cu primăria Lugoj, care expiră în 27 iulie 2023.

Meridian 22 a reușit să obțină autorizația de gospodărire a apelor, în 8 noiembrie. Aceasta este valabilă până la data de 31 decembrie 2021.

„Obținerea autorizației de gospodărire a apelor era obligatorie pentru a putea prelungi licența de operator, dar e și un mare avantaj pentru societatea noastră, pentru că nu vom mai plăti amenzi și penalități de circa 100.000 de lei lunar, indicatorii de calitate ai apelor uzate în punctele de evacuare de la Stația de epurare Jabăr urmând să fie calculați conform NTP A002, conform HG 188/2002”,

ne-a declarat Florin Iovescu, directorul societății „Meridian 22” Lugoj.

Alina Damian/ Bruno SchutZ

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.