Memorialul-turneu de fotbal în sală „Dan Ovidiu Bagiu” – ediţia a X-a, 2018

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Memorialul-turneu de fotbal în sală „Dan Ovidiu Bagiu” a avut loc sâmbătă, 15 decembrie 2018, la Sala Sporturilor „Lavinia Miloşovici” din Lugoj.

La cea de-a X-a ediţie au participat fotbaliști juniori născuţi în anul 2006, cu un număr de 8 echipe: Grupa A:  AS Recaș, AS Buziaș, CSM Lugoj, CSȘ Lugoj; Grupa B: CSŞ Caransebeş, Juventus Colterm, CS Ghiroda,  AS Ştiuca.

„La buna desfășurare a memorialului au contribuit: Primăria Municipiului Lugoj, Consiliului Local Municipal Lugoj, Clubul Sportiv Şcolar Lugoj, Clubul Sportiv Municipal Lugoj şi al Colegiului de Arbitri Lugoj – reprezentat prin Deian Ștefănescu, Emanuel Pașca, Gabriel Goloșie, Marius Țepeș, Adrian Danciu, iar asistența medicală a fost asigurată de către dr. Liliana Băluță. Au sponsorizat evenimentul: firma Dribling 67, distribuitoare de echipamente sportive și mingi profesionale, Gioca Chevereșan, Dan Bidiviu și un grup de prieteni. Premiile care au fost acordate au constat în cupe, diplome, mingi de fotbal și echipamente sportive”, a declarat inițiatorul memorialului, profesorul Cosmin Petruescu, care a avut o contribuție însemnată la buna organizare și desfășurare a acestui turneu.

Jocuri finale:

Juventus Colterm – AS Recaș (2-3);

CSȘ Lugoj – CSŞ Caransebeş (0-3).

Clasamentul final :

1. CSŞ Caransebeş;

2. CSȘ Lugoj;

3. AS Recaș;

4. Juventus Colterm.

Cel mai bun jucător: Andrei Pârvânescu (CSŞ Caransebeş);

Cel mai bun portar: Erik Egeto (CSȘ Lugoj); Golgheter: Sebastian Avramescu (CSŞ Caransebeş).

Dan Ovidiu Bagiu (1967-2008) a reprezentat unul dintre cele mai mari talente des-coperite, crescute și formate de școala de fotbal lugojeană de-a lungul istoriei sale. Împătimit al sportului cu balonul rotund, una dintre cele mai importante valori fotbalistice ale Lugojului, a fost legitimat în anul 1977 la grupa de fotbal a Clubului Sportiv Școlar Lugoj, având vârsta de 10 ani, acesta remarcându-se prin ambiție, dăruire și talent, devenind peste ani unul dintre cei mai buni portari. În anul 1983, la numai 16 ani, a făcut primul salt important în cariera sa de sportiv, fiind cooptat la echipa mare de fotbal a orașului Vulturii Lugoj, în același an fiind remarcat și selecționat la echipa națională de tineret, iar la vârsta de 19 ani a fost transferat titular la echipa de tineret a celui mai titrat club al momentului, Steaua București, echipă care, un an mai târziu  a reușit cea mai înaltă performanță a fotbalului românesc, la nivel de cluburi, câștigând în anul 1986 Cupa Campionilor Europeni, avându-l antrenor pe Anghel Iordănescu. După trei ani, Dan Bagiu se întoarce în anul 1988 în Banat la echipa Progresul Timișoara, iar din anul 1991 a apărat poarta echipei Gloria Bistrița. După doi ani, în anul 1993, revine definitiv acasă la Lugoj și până în anul 1994 este titular la Venus Lugoj, după care se retrage din activitatea de performanță, rămânând aproape de fenomenul fotbalistic câțiva ani mai târziu, în poarta echipei de amatori Poli Micro 4. Dan Bagiu a activat mulți ani și ca organizator de competiții la echipele Conprest și Auxerre din Lugoj. Prin cariera sportivă de excepție pe care a avut-o, Dan Bagiu rămâne un reper fotbalistic lugojean, demn de urmat de tinerele generații de sportivi și fotbaliști.

Estera CIMPONERIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.