Meci decisiv în week-end. Vine Clujul!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Întâlnirile din etapele XI şi XII în care C.S.M. Lugoj dă replica unor formaţii cu acelaşi obiectiv – intrarea în Play-Off – sunt determinante pentru linia de clasament la final de retur. Voleibalistele antrenate de  Segrt  şi Grbic sunt  gazde pentru Universitatea  NTT Data Cluj (26.01.) şi oaspete la Dinamo (02.02.), exact formaţiile în compania cărora punctele câştigate sau pierdute valorează dublu.

Învinse în tur pe malul Someşului  (0 : 3 – 23:25, 22:25, 23:25) într-un joc în care au avut de suferit serios în urma unor decizii potrivnice ale unei brigăzi din Zalău, lugojencele atacă meciul din week-end cu dorinţa de a întoarce rezultatul şi a depăşi în clasament formaţia universitară ardeleană. Care se bazează în deplasarea în Banat pe valoarea unor sportive ca Adina Stanciu, Raluca Bucur, Sorina (Buz) Răileanu, Gabriela Dancu sau Ioana Vodă, potenţate de prezenţa pe banca tehnică a Luminiţei Trombiţaş, la cel mai bun start de sezon în prima ligă al clubului din ultimii ani. Iar caracterul decisiv al meciului direct va creşte evident miza şi tensiunea acestuia, cărora sperăm că le vom putea face faţă cu succes.

Revenite 100 % în pregătire, Daiana Roman (mică intervenţie chirurgicală), Ivana Dinic şi Nina Kocic (care au revenit în ţară cu întârziere datorită unor probleme legate de obţinerea vizei) s-au alăturat grupului de 10 voleibaliste aflate zilnic la sală, în rândul cărora se află din retur Andreea Petra, sportivă liberă de contract odată cu dispariţia grupării Agroland Timişoara. Cu un punct în urma Clujului şi tot unul avans faţă de Dinamo, C.S.M. Lugoj poate trece pe poziţia a cincea a clasamentului în cazul unei victorii, plusând şi la moral înaintea dificilului joc de la Bucureşti cu Dinamo.

Cele mai eficiente voleibaliste ale celor două echipe sunt  Nina Kocic (Lugoj), cu 137 de puncte, 17,1 / meci şi 4,9 / set şi Adina Stanciu (Cluj), cu 110 de puncte, 12,2 / meci şi 4,1 / set.

Întâlnirea din Sala Sporturilor lugojeană va fi condusă de cuplul internaţional Benone Vişan–Mihai Coman (ambii Bucureşti).Observator F.R.V.: G. Dumitru (B. Mare)

Cu ocazia meciului, va fi organizată, prin intermediul  Clubului Rotary o licitație de tricouri pentru a ajuta dotarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Lugoj. Se va licita fie pentru un tricou cu autografele voleibalistelor, fie pentru a petrece un antrenament la sală împreună cu lotul sportiv al C.S.M. Lugoj.

Surpriză la antrenamentul de miercuri, 22 ianuarie, când managerul societăţii italiene Pressgom din Lugoj, domnul Sandri Diego, a oferit lotului de sporti-ve un rând complet de echipament oficial Mikasa, promiţând o extindere a colaborării şi în viitor. Un gest mai mult decât binevenit, după ce Rotary Lugoj a inaugurat acest drum în turul de campionat, semn că imaginea voleiului lugojean este una care atrage şi poate fi asociată în parteneriate serioase.

În altă ordine de idei, staff-ul tehnic şi componentele lotului au primit, în ianuarie, drepturile salariale restante pentru luna octombrie 2018 şi ar fi de dorit ca, până în martie, restanţa să ajungă la doar o lună. Atmosfera grupului e una foarte bună, implicarea în cele două antrenamente zilnice la fel, dar adversarii sunt, fără excepţie, liniştiţi din punct de vedere al necesităţilor şi plăţilor în activitatea curentă.

Problema principală este că datoriile acumulate în timp de către club – la nivelul tuturor secţiilor – şi creşterea bruscă, de-a dreptul sălbatică a impozitelor pe veniturile materiale cuvenite sportivilor fac ca sumele alocate din buget să fie insuficiente pentru derularea normală a lucrurilor. Chiar şi cu sumele obţinute din sponsorizări, tot mai greu, din zona privată, necesităţile de finanţare ale unei grupări de acest nivel nu sunt acoperite nici în proporţie de 70 la sută, fără a lua în considerare cele două elemente care trag înapoi întreaga activitate: datoriile din 2017 şi 2018, plus impozitele pe care statul le percepe unei activităţi, până la urmă, de utilitate … publică ! Greu de înţeles şi delicat de stăpânit situaţia pentru un colectiv care face an de an eforturi mari spre a continua un drum cu destule realizări în performanţă, în al nouălea an consecutiv printre echipele cele mai valoroase ale ţării. Un blazon la care ar trebui să ţinem, mai ales că este posibil, iar exemplele incontestabile le avem în jur.

Lotul echipei C.S.M. Lugoj pentru meciul din week-end:

Diana Balintoni, Bianca Albăstroiu – coordonatoare, Nina Jakic, Daiana Roman, Andreea Petra, Andra Badiu – centri, Elena Babic, Ivana Dinic, Alexandra Cauc, Georgiana Popa – extreme, Nina Kocic (Alexandra Cauc) – universali, Katarina Vukomanovic, Patricia Bărbulescu – libero. Antre-nori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic. Preparator fizic: Vasile Canea.  Statis-tician: Marko Stojanovic.

Cupa României, meciuri eliminatorii (16 ianuarie):
C.S.M. Lugoj – Ştiinţa Bacău – amânat
Dinamo – C.S.M. Târgovişte = 0 : 3
Universitatea Cluj – C.S.M. Bucureşti = 0 : 3
C.S.U. Belor Galaţi – C.S.M. Volei Alba Blaj = 0 : 3
Toate cele trei echipe-oaspete s-au calificat în Final Four Cupa României.

Etapa a XI – a   (26 ianuarie):
C.S.M. Lugoj – Universitatea NTT Data Cluj  ( orele 18,30 )
Ştiinţa Bacău – Dinamo Bucureşti
C.S.M. Târgovişte – C.S.U. Belor Galaţi
CSM Volei Alba Blaj – Agroland Timișoara 3-0 (toate jocurile pe care Agroland urma să le dispute în retur se omologhează cu scorul de 3-0 în favoarea adversarelor). CSM Bucureşti nu evoluează în această etapă.

Ambele reprezentante ale României în CEV Cup, a doua competiţie europeană ca valoare după Champions League (acolo unde joacă C.S.M.Bucureşti), s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei, după victoriile cu 3-0 în meciurile retur din Cehia – Prostejov (Blajul) şi OlandaSliedrecht (Bacăul). Felicitări !

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.