Matematicienii de la Brediceanu confirmă din nou

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Etapa judeţeană a olimpiadei naţionale de matematică s-a desfăşurat sâmbătă, 16 martie 2019, dată stabilită nu întâmplător la numai două zile după ce întreg mapamondul a sărbătorit ziua numărului PI.
Organizată după un regulament nou, cu reguli mai stricte şi care nu lasă loc interpretărilor subiective, această competiţie a oferit prilejul elevilor pasionaţi de matematică să îşi dovedească nivelul de pregătire şi să se întreacă în ingeniozitatea şi rigurozitatea soluţiilor oferite unor probleme cu un grad ridicat de dificultate.

Elevii Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” au participat în număr mare, ca de obicei, şi de această dată, şi au obţinut rezultate meritorii: Sergiu Novac, din clasa a XI-a, şi-a adjudecat, ca de obicei, premiul întâi cu cel mai mare punctaj din concurs, calificându-se detaşat pentru etapa naţională, dar şi pentru concursul interjudeţean „Traian Lalescu”. Elevul Brumar Sebastian, din clasa a IX-a, a obţinut premiul al doilea la concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, versiunea olimpiadei pentru elevii care studiază la alte profile decât matematică – informatică. Nu s-au lăsat mai prejos nici Lupulescu Robert, din clasa a V-a, Palyo-Muşeţ Andrei, din clasa a VI-a şi Feil Theodora, din clasa a IX-a care au obţinut menţiuni la olimpiadă, dar şi Botoş Luana din clasa a XII-a, care a obţinut menţiune la concursul „Adolf Haimovici”. Ei au fost pregătiţi de domnii profesori Mariş Adriana, Dumitru Ramona, Gheorghiţă Sebastian şi Mioc Ionuţ.
Aurelian Sima, directorului Liceului Teoretic Coriolan Brediceanu Lugoj a transmis printr-un comunicat de presă felicitări elevilor si profesorilor pentru eforturile depuse și rezultatele obținute.

„Numărul premiilor şi menţiunilor cu care s-au încunu-nat şi de această dată elevii bre-diceni confirmă buna pregătire pe care aceştia o dobândesc la toate nivelurile şi constituie baza pe care se pot clădi viitoarele cunoştinţe la diferite discipline ştiinţifice, dar şi deprinderile de muncă susţinută şi accesul spre performanţe de nivel înalt”,

se arată în comunicat.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.