Matematica lugojeană, din nou la înălțime

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Luna noiembrie a adus noi motive de satisfacție elevilor și profesorilor lugojeni. Sâmbătă 23 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara, a avut loc a IV-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică Valeriu Alaci Junior, organizat de ISJ Timiș în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și destinat elevilor din gimnaziu cu rezultate remarcabile la matematică.

Elevul Palyo Mușet Andrei, din clasa a VII-a, de la Liceul Teoretic C. Brediceanu Lugoj, pregătit de prof. Gheorghiță Sebastian, a obținut premiul al III-lea, iar elevul Croitoru Andrei, tot din cls. VII de la Școala Gimnazială Eftimie Murgu (prof. Drăghescu Marin) a obținut mențiune.

Tot în această perioadă a avut loc și a XXIII-a ediție a Concursului Național LUMINAMATH care s-a desfășurat în două etape. Prima etapă, cea online, s-a adresat tuturor elevilor din clasele II-VIII. Primii 50 elevi din fiecare județ, în ordinea punctajelor de la fiecare clasă, s-au calificat la etapa scrisă, care s-a desfășurat tot la Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara.

În urma corectării computerizate a lucrărilor (ce a avut loc la București) au fost afișate rezultatele, printre premianți aflându-se și următorii elevi lugojeni: Budulan Aaron, cls VII, de la Liceul Teoretic Coriolan Brediceanu Lugoj (prof. Gheorghiță Sebastian), Croitoru Andrei, cls VII, și Benzar Denisa, cls V., de la Școala Eftimie Murgu (prof. Drăghescu Marin). Prof. dr. Sima Aurelian, directorul Liceului Teoretic C. Brediceanu Lugoj, felicită elevii și profesorii lugojeni pentru rezultatele obținute și urează mult succes la etapele olimpiadei de matematică care se vor succeda începând cu luna ianuarie 2020.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.