Mare sărbătoare la Margina! Ziua Portului Tradițional

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Margina vă așteaptă într-o nouă sărbătoare! Pentru a marca Ziua Națională a Portului Tradițional din România, în Coșteiu de Sus va fi organizat sâmbătă, 13 mai, între orele 11-19, un eveniment de promovare a acestui important element al identității naționale și locale care este portul tradițional. Alaiul Costumelor Populare, ateliere de făcut opinci și mâncare savuroasă pregătită de tanti Emilia Popa sunt câteva dintre experiențele care vă așteaptă la Margina.

Un spectacol de dansuri și cântece din Banat prezentat de Ansamblul Junii Timișului vă va oferi ocazia de a admira detaliile portului popular bănățean și coloritul său rafinat. Sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai, Ziua Națională a Portului Tradițional din România a fost instituită prin Legea 102/2015 cu scopul de a promova portul popular românesc și de a evidenția valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiționale specifice fiecărei zone.

Alături de limbă, obiceiuri și tradiții, costumul popular reprezintă un blazon, o marcă a identității etnice ce exprimă vizual poveștile unui neam, ale unei comunități sau chiar ale unei familii. Detalii despre participare și programul evenimentului pot fi găsite la tel. 0723.124 952, ghid de turism Damaris Sivu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.