Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Doar 48% dintre cetățenii cu drept de vot au creditat struțo-cămila. Acesta este votul politic. Ce se va adăuga la redistribuire nu legitimează această alianță.

Voi face în cele ce urmează o comparație cu rezultatul alegerilor anterioare. Din 2019. Și voi raporta aceste rezultate la condițiile favorabile și nefavorabile pe care le-a avut PSD.

În prealabil însă, doresc să fac precizarea că cele 48%, dacă suntem onești, se împart în felul următor: 24% PSD, aparent un scor onorabil, și 24% PNL plus PDL, ceea ce reprezintă o pierdere gravă de viteză electorală.

Dar să vedem în continuare cum s-au desfășurat alegerile în 2019, când PSD a obținut în final 24,4% scor politic.

În 2019, împotriva Partidului Social Democrat, condus la acea dată de Liviu Dragnea, personaj despre care am aflat acum că lucra mână în mână cu statul subteran, s-au aliniat următoarele forțe: instituția prezidențială, cu Iohannis în frunte, toate serviciile secrete, fie sub presiunea lui Florian Coldea, fie sub presiune externă, fie sub ambele.

Din interior au sabotat PSD o serie întreagă de demnitari din eșaloanele unu, doi și trei, care fuseseră recrutați de gruparea Coldea.

Mișcarea hashtag, care și-a direcționat vârful de atac împotriva PSD, perceput drept un partid total nefrecventabil.

Ambasadele, care din păcate joacă un rol extrem de important în România politică, fără nicio excepție s-au manifestat și au acționat împotriva PSD.

Se adaugă întreagă presă „progresistă” de tip neomarxist, finanțată și dirijată din centrele de interese nelegitime coordonate de George Soros.

Cărora li s-au adăugat nu mai puțin decât 112 fundații și asociații din așa-zisa societate civilă finanțată de magnatul american.

Iar rezultatul, încă o dată insist, a fost de 24,4%.

Astăzi, cu vânt din pupă, întrucât Marcel Ciolacu s-a „aliniat”, fără a mai fi subminat de către Klaus Iohannis, de către ambasade, de către servicii secrete etc., și cu sume uriașe din bugetul public, cheltuite pentru a mitui presa și pentru fel de fel de alte operațiuni de propagandă electorală, PSD nu a depășit ștacheta celor 24 de procente.

Și, în aceste condiții, de ce Marcel Ciolacu își permite să afirme că partidul pe care îl conduce a obținut un succes istoric? Ce argumente concrete are?

Exhibiționismul acestuia, extrem de interesant, la o analiză mai atentă se observă că este cumva vecin cu panica.

O panică, da, care-l determină, pentru prima dată după luni întregi de negări, să-i dea dreptate și să-l introducă în jocul prezidențial pe Mircea Geoană.

Pe post de sperietoare a lui Marcel pentru Nicu.

Sorin ROȘCA STĂNESCU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.