Maratonul Moş Crăciunilor de la Madrid. Mii de oameni au alergat pentru a-și ajuta semenii din La Palma

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mii de oameni îmbrăcaţi în Moş Crăciun au luat parte, duminică, la Madrid, la un maraton în scopul strângerii de fonduri pentru comunitatea din insula La Palma, afectată recent de erupţia vulcanului Cumbre Vieja.

Îmbrăcaţi în clasicul costum în alb şi roşu, alergătorii au pornit în cursă de-a lungul Paseo de la Castellana, bulevard principal din centrul oraşului. Unii alergători au înlocuit pantalonii roşii tradiţionali ai lui Moş Crăciun cu unii scurţi mai sport, în timp ce mulţi purtau măşti de protecţie ca măsură de precauţie împotriva coronavirusului.

„Trebuie să încerci să fii precaut, mai ales în apropiere de Crăciun”, mărturiseşte Teresa. Tânăra a participat alături de colegii ei, care au purtat măşti. Erupţia vulcanului din La Palma se apropie de sfârşit. Mii de oameni au fost evacuaţi şi cel puţin 2.910 de clădiri au fost distruse în La Palma, insulă din Canare. Vulcanul Cumbre Vieja a început în septembrie să arunce lavă topită, dar oamenii de ştiinţă au spus săptămâna trecută că erupţia ar putea să se apropie de sfârşit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.