Manualul de politică [pentru începători]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Motto: Ia seama la gândul cel rău, ferește-te de el ca de fulger, lasă-l să se ducă precum a venit, căci te-ndeamnă la lucruri nefirești. Ferește-te de vorbe deșarte și de neadevăr; sunt ca pulberea câmpului ce-ți acoperă ochii, ca plasa păianjenului pentru mintea și sufletul tău. Ele te-ndeamnă la trufie, înșelăciune, hoție și vărsare de sânge, iar roadele lor sunt rușinea, neputința, săracia, boala, amărăciunea și moartea.  (Legile belagine – legea 9)

Despre cuvântul dat

Între Ceahlău și Hășmașul Mare, aproape de Lacul Roșu, într-o vacanță de vară. Tata: „- Mă, băiete, du-te la Gavril alui Ilenuței și întreabă-l dacă ne dă caii joia viitoare să tragem căpițele și să clădim o claie”. M-am dus la locul unde badea Gavril făcea fân și i-am spus ce-a zis tata. După câteva minute bune de gândire, mi-a zis: „- Eu termin aici în două zile și mă mut cu făcutul fânului la Lapoș (cam 20 de km), dar am să trimit un băiat de-al meu să aducă el caii aici în grajd miercuri seara. Tu ia-i și să-i aduci înapoi joi seara”. Ajuns acasă, i-am spus tatălui meu ce mi-a spus, apoi l-am întrebat: „- Tată, dar dacă nu poate să ne dea caii?” „Mă, băiete, mi-a zis el, ai să crești mare și ai să fii și tu gospodar. Să știi un lucru de la mine. Dacă nu-ți respecți cuvântul dat, se vor uita oamenii la tine cum te uiți tu la kkții de la marginea drumului. Vor spune că ești un om fără cuvânt”. Tata a fost un om simplu, dar gândea ca un român autentic.

De 31 de ani, toți politicienii, cu mici excepții, de la toate partidele care au fost la guvernare, nu și-au respectat cuvântul dat. Drept urmare, la ultimele alegeri parlamentare, 70% dintre români nu s-au dus la vot. A fost o condiție optimă pentru intrarea în parlament a două partide care nu au mai fost în parlament: AUR și Partidul Neamul Românesc (despre USR care s-a aliat cu Plus nu are rost să vorbesc).

Ele vor constitui începutul unei activități politice bazate pe adevăr și nu pe minciună, patriotism și nu globalism, creștinism și nu păgânism. De 31 de ani, în România a fost practicată o politică antiromânească, încât am ajuns să avem cel mai mare exod de populație, după Siria (unde este război). Ajunge!

Ing. Gheorghe DANDU

Partidul Neamul Românesc – Lugoj
Tel. 0722.787.784

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.