„Maniacul de pe Volga”, criminalul care a omorât peste 25 de femei şi a terorizat Rusia, prins după 8 ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Anchetatorii rusi sustin că l-au prins pe bărbatul responsabil de comiterea a mai mult de 25 de crime. Omul este cunoscut de ani de zile drept „maniacul Vde pe Volga”.

♦ Marea majoritate a victimelor sale aveau peste 70 de ani.

♦ Politia a oferit în 2019 o recompensă de 30.000 de lire sterline pentru informatii.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani, pe nume Radik Tagirov, a mărturisit un sir de 26 de omoruri asupra unor femei în vârstă, crimele sale terorizând Rusia între 2011 si 2012. El a fost identificat folosind probe ADN, amprente de pantofi si alte dovezi găsite la locul crimelor, au declarat anchetatorii.

Tagirov îsi croise drum în apartamentele unor femei în vârstă care trăiau singure, prefăcându-se a fi electrician, instalator etc, păcălind de fiecare dată bătrânele să îl poftească înăuntru.

Odată ajuns în locuinţa acestora, el avea să îşi ucidă victimele prin ştran-gulare folosindu-şi mâinile ori obiecte din apropiere, inclusiv un şorţ sau un şnur, potrivit dovezilor găsite la faţa locului. Marea majoritate a victimelor sale aveau peste 70 de ani.

De multe ori si-a jefuit victimele, dar în unele cazuri a lăsat neatinse obiec-tele de valoare. A purtat mănusi si a sterilizat totul înainte de a pleca pentru a nu lăsa nicio urmă, spre disperarea anchetatorilor.

Crimele, majoritatea având loc între 2011 si 2012, au fost înfăptuite în mai multe orase rusesti, inclusiv Kazan, Samara, Tolyatti, Izhevsk, Ufa si altele.

A devenit suspect şi pentru alte crime în Urali, desi numărul exact al victimelor sale nu a fost niciodată stabilit. Criminalul în serie părea să fi dispărut după 2013, însă o crimă din 2017 a reînnoit temerile în rândul localnicilor şi l-a adus din nou în atenţia anchetatorilor, potrivit The Guardian.

Politia a oferit în 2019 chiar şi o recompensă de 30.000 de lire sterline pentru informatii care să conducă la arestarea sa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.