Managerul Spitalului din Lugoj speră la propriul generator de oxigen

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lipsa oxigenului a fost o problemă de actualitate la Spitalul Municipal Lugoj. Erwin Floroni, managerul instituției a spus că se gândește să achiziționeze propriul generator de oxygen, pentru a nu mai fi nevoit să cumpere din altă parte. Costurile s-ar ridica undeva la 60 000 de euro, bani pe care îi va cere la următoarea rectificare de buget.

Ne-am gândit să luăm un generator de oxigen portabil, ca să nu îl mai folosim buteliile alea mici pentru a transporta pacienții de laun pavilion la altul. Acesta va fi un generator cu butelie. Va genera el oxigen și nu vor fi costuri suplimentare. Am întrebat și eu managerii din țară ei ce soluții au găsit ca să-și achiziționeze propriile stații de generare a oxigenului. Am primit două oferte. Ambele se ridică undeva la 60 000 de euro și intenționăm să cerem la rectificarea următoare să ne rupă din RCA-uri și să ne pună pe aparatură, pe investiții să luăm o stație de generare a oxigenului. Aștept să vină reprezentantul ca să întreb anumite detalii”, a afirmat Erwin Floroni.

În funcție de cât va costa mentenanța conducerea instituției va constata dacă se pretează și dacă e mai avantajos să aibă propriul generator de oxigen.

Alina  DAMIAN

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.