Mafia jocurilor de noroc. Polițiștii de la crimă organizată au descins și în Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Percheziții ale polițiștilor de la crimă organizată în 19 județe, printre care și Timiș. Oamenii legii au descins la adresele unei rețele de crimă organizată care activa în domeniul jocurilor de noroc. Suspecții, spun procurorii, încercau să împiedice deschiderea unor săli de jocuri de noroc concurente și se luptau cu alți interlopi care voiau să le preia pe cele controlate de rețea.

Perchezițiile au fost puse la cale de procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente din cadrul Poliției Municipiului București.

Oamenii legii au descins în 123 de locații din Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-un dosar penal deschis pentru constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

Procurorii povestesc că membri rețelei acționau la nivel național și s-au ocupat în principal cu șantajul. Aceștia, mai spun anchetatorii, urmăreau să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor deținute de grupare.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, transmit procurorii DIICOT.

La DIICOT – Structura Centrală vor fi duse la audieri 40 de persoane despre care procurorii cred că ar face parte din rețeaua infracțională.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.