Lugojul și Marea Unire, expoziție virtuală de desene și simpozion online

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Manifestările prilejuite de împlinirea a 102 ani de la Marea Unire sunt omagiate, în premieră în mediul virtual, de Muzeul de Istorie, Etnografie și Arte Plastice Lugoj, prin două activități distincte.

Astfel, miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 17.00, vom vernisa, expoziția virtuală intitulată „Lugojul și Marea Unire“, realizată în parteneriat cu elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu“ Lugoj, coordonați de profesoara Șipoș Ibolya. Colajele de imagini realizate de un grup de elevi din clasa a  IX-a E, vor fi postate  pe pagina de facebook a instituției noastre, ilustrând aportul lugojenilor la înfăptuirea Actului de la 1 Decembrie 1918. Prezentarea accentuează ideea că românii bănăţeni au ales, la îndemnul fruntașilor politici și la apelul ziarului „Drapelul“ din Lugoj, un număr important de delegaţi care au participat la Marea Adunare de la Alba-Iulia și au susținut cu fermitate, unirea Banatului şi Transilvaniei cu patria mama – România.

Vernisajul expoziției  virtuale  va fi precedat de o prezentare online, a unor lucrări  realizate de elevi,  referitoare la acest moment unic,  discuțiile simpozionului fiind coordonate de muzeograful Daciana Vuia și profesoara Șipoș Ibolya care  susțin alocuțiuni legate de evenimentele istorice bănățene din preajma Primului Război Mondial și a Marii Uniri.

Seria manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României continuă la Muzeul din Lugoj cu vernisajul expoziției noastre temporare întitulată “Reprezentanții Lugojului la Adunarea de la Alba-Iulia“, evenimentul urmând a fi  postat  pe pagina de facebook a instituției, pe data de 1 decembrie 2020.

Daciana VUIA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.