Lugojul se retrage din Asociația de Dez-voltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Noua administrație lugojeană intenționează să înființeze, în cadrul primăriei, un serviciu propriu de administrare a activităților de apă-canal, care vor fi preluate de la societatea Meridian 22, aflată în pragul falimentului.

De asemenea, primarul Claudiu Buciu a anunțat că are în vedere și retragerea Lugojului din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, din care fac parte Consiliul Județean Timiș împreună cu 79 de unități administrativ-teritoriale și care este condusă de președintele liberal al CJT, Alin Nica.

„Ne vom retrage din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal Timiș. Vom da o hotărâre de consiliu local prin care solicităm retragerea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal, pentru că nu ne mai ajută la nimic faptul că suntem în această asociație. Și așa am fost primiți greu și doar atunci când nu ne mai ajuta cu nimic. Dacă am fi fost primiți la momentul oportun am fi beneficiat de investiții majore pe care Aquatim, ca operator regional, putea să le facă și la Lugoj. Dar s-a depășit acel moment. Acum toată lumea fuge de noi pentru că datoriile sunt enorme și nimeni nu vrea să preia societatea Meridian 22 (operatorul lugojean de apă-canal, pentru care Consiliul Local Lugoj inițiază intrarea în procedura de insolvență -n.r.). Deci, vom ieși din ADI Apă-Canal pentru a nu fi în situația de a ne trezi fără operator. Vom înființa un serviciu propriu al primăriei de apă-canal care să preia activitățile de la Meridian 22, la momentul oportun”,

a anunțat primarul Claudiu Buciu.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canal Timiș a fost constituită în scopul reglementării, înființării, organizării, finanțării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare pe raza unităților administrativ-teritoriale membre.

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.