Lugojul, din nou fără apă! Două din cele trei uzine de apă au cedat

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Lugojenii au rămas din nou fără apă la robinete, din cauza unei „avarii majore” survenite la rețeaua magistrală de alimentare cu apă a municipiului.

Conducerea societății Meridian 22 a anunțat că avaria s-a produs la o conductă de 450, pe strada 13 Decembrie, iar Uzinele de apă Nr. 1 și Nr. 2 au fost oprite până la remedierea problemei.

Tot astăzi, în urma unor lucrări la rețeaua de gaz, a fost avariată și conducta de apă de pe strada Timișul.

Astfel, o mare parte din oraș a rămas fără apă la robinete, iar în zonele în care alimentarea nu a fost oprită, presiunea apei este foarte scăzută.

Conducerea Meridian 22 estimează că alimentarea cu apă va fi oprită până vineri, 10 septembrie, la orele amiezii.

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că starea rețelei vechi este catastrofală, iar lucrările la remedierea avariei pot dura mai mult de 24 de ore.

“Două din cele trei uzine de apă au cedat ca urmare a unei avarii majore pe noua magistrală de apă. Avaria a apărut, din nou, pe strada 13 Decembrie. Astăzi, aceasta este a 5-a avarie înregistrată. Ieri s-a intervenit la nu mai puțin de șase avarii. Nu există soluții miraculoase pentru a înlătura aceste probleme. Starea rețelei vechi este catastrofală, iar noua rețea a fost executată execrabil. Colegii de la Meridian intervin deja, însă lucrările pot dura mai mult de 24 de ore. Până la remediere, presiunea apei va fi scăzută în tot orașul. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”,

a precizat primarul Claudiu Buciu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.