Lugojul conduce vicecampioana în Play-Off. Meci mare, miercuri!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sursa foto: CSM Târgoviște facebook

Volei Divizia A1, SEMIFINALE

Dan H. BRUDIU

 Chiar dacă voleiul bănățean obținuse în două rânduri victorii contra grupării C.S.M. Târgoviște în acest sezon, după dispute dramatice, încheiate identic (3 : 2) la Târgoviște în tur și Lugoj în retur, meciul cu  numărul 1 din semifinalele Campionatului Național Divizia A1, desfășurat în Sala Polivalentă din Dâmbovița avea ca favorită vicecampioana din 2022.

Echipa italianului Giovanni Caprara (unul din marii antrenori ai voleiului mondial) are în componența sa, pe lângă stafful tehnic, din care face parte și campioana olimpică Irina Kirilova), câteva nume importante ale voleiul continental: sârboaica Ana Bjelica, campioană mondială în toamnă în Olanda, centrul bulgar internațional Todorova, coordonatoarea belgiană Van de Vyver (cu care Târgoviște a obținut spectaculos titlul acum doi ani), plus internaționalele  românce Calotă, Ionescu, Matei și Buterez, ultima desemnată cea mai valoroasă voleibalistă a României a campionatului precedent. Și parcursese un drum european remarcabil, jucând semifinala CEV Cup cu CSM Volei Alba Blaj.

De partea cealaltă a fileului s-a găsit formația-reve-lație  a sezonului în România. Echipa pregătită de Ugljesa Segrt pare că și-a găsit echilibrul și a dobândit maturitatea de a evolua la nivel foarte bun în fața oricărui adversar. De a duce bine jocul până la capăt, cu răbdare, indiferent de miza partidei și evoluția scorului. Lucru care se datorează multelor confruntări interne și internaționale de miză sporită, pe muchie de cuțit.

Locul doi contra locul trei la finalul returului într-o semifinală tare, ce a avut loc într-o sală foarte rece, sub standardele admise. Dezavantaj pentru ambele grupări, asistență numeroasă totuși, asistând la meciul de gală între două dintre cele mai spectaculoase echipe ale campionatului în acest sezon.

CSM Târgoviște – CSM Lugoj: 2 – 3 (25:14,24:26,21:25,25:15,13:15)

CSM Târgoviște: Rodica Buterez – 21 p,  Mira Todorova – 10 p, Ana Bjelica – 28 p, Jovana Mirosavljevic  – 13 p, Ilka Van de Vyver – 1 p, Iuna Zadorojnai – 2 p, Adriana Matei – 1p, Denisa Ionescu – 3p, Petruța Orlandea – 4 p, Diana Calotă, Nikolina Bozicevic, Alexandra Ciucu – libero.  Antrenori: Giovanni Caprara, Irina Kirilova, Gabriel Enache.

CSM Lugoj: Liza Ruban – 22 p, Andreea Gemănariu – 7 p, Aliona Martiniuc – 15 p, Simina Străchinescu – 1 p, Georgiana Popa – 1 p, Veronica Bezhandolska – 12 p, Marina Anghelache, Ramona Rus – 13 p, Daiana Roman, Tanja Grbic – 2p, Silvija Popovic, Adriana Popa – libero.

Au condus jocul: Cristian Cristea (București), Alin Mateizer (Ploiești).

Statistică: C.S.M.Târgoviște – C.S.M. Lugoj =  total puncte:  110 : 93, directe  83 : 77  (din atac 60 : 65,  din serviciu: 6 : 3,  blocaje punct: 17 : 9,  eficiență atac: 37% : 38%.

Deși statistica indică, precum se vede, în majoritate, superioritatea gazdelor, succesul lugojencelor se datorează faptului că ele au fost superioare pe ansamblu, ratând însă cifric două din cele cinci părți ale întâlnirii. Moment psihologic important în setul secund, când accidentarea centrului gazdă Denisa Ionescu și ieșirea acesteia din joc a coincis și, aș spune, a determinat parte din redresarea lugojencelor, care au ridicat clar și constant nivelul de joc. Câștigând două seturi în care au jucat excelent (al doilea – un thriller în care s-a produs o incredibilă greșeală la masa și foaia oficială a partidei, echipei noastre luându-i-se un punct pe care-l obținuse și care, mai mult, a fost trecut în contul Târgoviștei!). Din fericire, setul a fost dus bine la final de Silvija Popovic și colegele sale, care au preluat conducerea în meci cu 2 : 1. Fluctuație pe revenirea portocaliilor lui Caprara – extrem de nervos la adresa arbitrilor pe durata întregului joc, egalitate la 2 după un set perfect al gazdelor și din nou final la cote imense de dramatism. Jucăm foarte bine, ajungem la 12 : 8, la trei puncte de victorie! Intră în teren căpitanul gazdelor, Calotă, servește impecabil, nu reușim să finalizăm și amfitrioanele au 13 : 12. Emoții mari, tensiune de-a dreptul periculoasă, trei puncte uriașe în contul Lugojului cu finalizare din linia a doua a Lizei Ruban: VICTORIE!

A treia din tot atâtea meciuri contra  vicecampioanei, din care două în deplasare, în patru luni. Un succes care ne dă șansa de a evolua pentru titlul național – într-o previzibilă finală cu Blajul, care va trece de Rapid în cealaltă semifinală. Condiția obligatorie este însă un nou triumf (din două posibile jocuri) contra  formației lui Caprara. Iar prima ocazie, în care suntem condamnați să sperăm și să încercăm totul, e următorul meci pe teren propriu, la care Sala Sporturilor poate fi din nou rezervorul sonor și de suflet al fetelor pregătite de Segrt.

Așadar, extrem de importantul meci ce poate fi decisiv contra actualei vicecampioane a României se joacă miercuri, 19 aprilie, la Sala Sporturilor Ioan Kunst-Ghermănescu, cu începere de la orele 18,30:

CSM Lugoj – CSM Târgoviște

Veniți și fiți alături de volei!

Sursa foto: CSM Târgoviște facebook

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.