Lugojenii, scutiți de penalități

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojenii care nu și-au achitat taxele și impozitele la timp vor fi scutiți de plata penalităților, anunță primarul Francisc Boldea. Beneficiarii acestei decizii sunt persoanele fizice și juridice care până la 31 decembrie 2018 figurează în listele primăriei cu penalități. Aproximativ 5.000 de lugojeni sunt în această situație.

„A apărut Ordonanța de Urgență încă din iulie care permite unităților administrativ-teritoriale să acorde scutiri de penalități celor care până la 31 decembrie 2018 aveau restanțe la plata impozitelor și taxelor. Primăria te scutește de aceste penalități dacă tu până la 31 decembrie 2019 îți plătești aceste taxe și impozite. Acest lucru implică în jur de 5.000 de persoane din oraș, iar suma este de peste 1 milion de euro. Important de menționat este că este scutire de penalități, nu de plata impozitelor”,

a explicat Francisc Boldea, edilul-șef al Lugojului.  Prin această metodă, spune edilul, statul va încasa mai ușor acești bani, iar pentru contribuabili reprezintă o modalite de a scăpa de penalități, dacă până în 31 decembrie plătesc toate restanțele pe care le au.

Populația ar trebui să înțeleagă acest lucru, că este extrem de avantajos pentru toți care dintr-un motiv sau altul nu au avut bani până în 2018 să-și plătească aceste taxe și impozite. Asta este în folosul cetățenilor din Municipiul Lugoj și văd că au înțeles lucrul acesta. De înțeles este și faptul că acest lucru nu îi scutește de plata taxelor și impo-zitelor, ci te scutește de penalități dacă nu ți-ai plătit trei ani de zile, de exemplu, pentru că acestea sunt mai mari decât impozitul pe care îl ai de plătit”,

spune Francisc Boldea.

Suma totală pe care lugojenii o datorează la bugetul local este de 3,5 milioane de euro, iar decizia scutirii de penalități a fost adoptată prin Ordonanța 6/2019, dată de Guvern.

Alina DAMIAN

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.