Lugojeni de excepţie: Ady Szabo

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Remus V. GIORGIONI

Născut în anul 1975 la Lugoj, dl Ady Szabo este de aproape 30 de ani managerul firmei ASEXPRESS, de pe strada Oloşagului. Fiu al oraşului, este şi urmaşul unei vechi familii lugojene, cu tradiţii antreprenoriale din tată-n fiu (a patra generaţie), în domeniul agriculturii şi zootehniei. Mutată de la Chişineu-Criş la Oloşag, şi cu proprietăţile naţionalizate de comunişti, familia a fost re-împroprietărită în parte, după revoluţie.

După absolvirea Şcolii Generale nr. 4 şi a Liceului Agricol, dl Szabo a urmat Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” Craiova (1993-1998). A mai absolvit şi Şcoala de Ofiţeri de Poliţie – Circulaţie Rutieră „Nicolae Golescu” de la Slatina Olt. În anul 1993 – la 18 ani – preia compania pe care o conduce, dezvoltând-o considerabil, aducând-o la performanţe naţionale.

Este căsătorit, are două fetiţe, de 10 şi 16 ani. La capitolul pasiuni, putem menţiona: ski, bicicletă, snowmobil. Practică şi la ora actuală sportul, dar nu cel de performanţă, ci de întreţinere: fitness. În anul 2018 (la 25 de ani de activitate a firmei) a fost declarat Managerul anului pe ţară.

Dar la sediul firmei, din str. Ţesătorilor nr.19, am remarcat o serie de trofee: cupe, distincţii şi medalii, care au recompensat, de-a lungul timpului, performanţele conducerii şi ale întregului personal al companiei de transport ASEXPRESS (Ady Szabo Express), care are 12 angajaţi la birou  şi 200 de teren: şoferii autovehicolelor.

„Încarcă şi pleacă”. Cea mai tare din parcare

ASEXPRESS este o companie de transport mărfuri, generale şi frigorifice, care are ca deviză chiar expresia menţionată: Încarcă şi pleacă! Aceasta sugerează expeditivitate şi eficienţă: un grad înalt de utilitate publică. Firma posedă circa 200 de maşini (semiremorci), activitatea sa desfăşurându-se pe trei categorii: cu flota proprie (deja menţionată) şi o divizie de trasport cu subcontractori. Cea de-a treia o reprezintă colaboratorii – cei care închiriază maşini.

Unele maşini au trei compartimente: pentru marfă congelată, fresh şi marfă caldă. Astfel – pentru a vă face o imagine a acestui gen de activitate – , se transportă marfă obişnuită (zahăr, ulei, făină, conserve – marfă alimentară, dar şi de altă natură: sortimente incluse în termenul de „mărfuri generale”). Dar şi carcase de animale agăţate în cârlige: porc, vită, oaie, cal – transport care, de bună seamă, presupune obligatoriu maşină frigorifică. Alte utilităţi ale firmei: parking, service and wash… (ne bazăm pe faptul că, la ora actuală tot românul ştie niţică engleză; noi aşa am găsit scris pe reversul cărţii de vizită a managerului).

Dintre distincţiile primite de companie – unele dintre ele, mai ales diplomele, expuse pe perete – menţionăm: Premiul pentru stabilitate financiară, oferit în 2015 de Face Club Bucureşti. Premiul special pentru flote mici oferit în 2018 – iar în 2016 şi 2017 de Strongest Romania, cu specificaţia: „ASEXPRESS contribuie la crearea unui viitor mai bun pentru economia României”. Am urmărit împreună cu dl Szabo înregistrarea cu discursul ţinut la Face Club cu prilejul decernării titlului de Manager al anului în 2018. Un discurs scurt şi cuprinzător, însoţit de prezentarea unui powerpoint cu specificul, activităţile şi realizările firmei.

Ady Szabo (şi ASEXPRESS): Campionii anului 2018

Revista de profil „Ziua Cargo” (revistă de transport şi logistică) organizează anual acest „concurs al exemplelor”: Romanian Transport Company of de Year (RTCY). Iar în 2018, la secţinuea „flote mici” compania câştigătoarea – declarată, aşadar, „Compania anului” – a fost ASEXPRESS.

Gala „Ziua Cargo” s-a desfăşurat la mijlocul lunii noiembrie 2018, la menţionatul club bucureştean, eveniment care a reunit cca 400 de participanţi. Juriul concursului este alcătuit din specialişti în domeniu,  numeroase autorităţi şi asociaţii patronale, iar la baza evaluării stau mai multe criterii. După ce o firmă este declarată câştigătoare, nu mai are dreptul să participe la următoarele trei ediţii. „Un aspect apreciat de juriul RTCY a fost întărirea dorinţei de a avea un impact pozitiv la nivel de societate” (- citat din „Ziua Cargo”, noiembrie 2018, nr. 11/118). De menţionat că trofeul pentru „flote mici” i-a fost înmânat dlui Ady Szabo de către dna Adina Enache, Marketing Communication Manager Truck & Bus Mercedes-Benz Romania (n-am ce-ţi face, stimatul meu cititor, trebuie să mă repet: iar tu trebuie să înveţi limba engleză – ăsta e trendul).

Mesaj final pentru lugojeni

În finalul întâlnirii noastre, i-am solicitat dlui Ady Szabo să transmită un mesaj de încurajare tinerilor lugojeni, aflaţi în pragul afirmării profesionale – cât şi celor mai în vârstă (ca noi…), a căror menire este să ducă mai departe tradiţiile urbei. Din capul locului, însă, dlui a specificat categoric că n-o face nici pentru publicitate şi nici cu conotaţie politică. (Aici ar fi de menţionat dezamăgirea cetăţeanului Szabo vizavi de politica românească, naţională şi locală, pe care a calificat-o drept un „sistem bolnav”. Iar noi, cetățenii ceilalți, care am simţit-o pe propria piele, suntem perfect de acord cu această opinie, pe care o împărtășim pe deplin.)

„Ca fiu al oraşului  – ne-a declarat dl director (director general – owner) îmi propun să sprijin şi pe mai departe comunitatea lugojeană, cum am făcut-o şi altădată, în repetate rânduri”. Din câte ştim şi din discuţii, am reţinut că firma dlui Szabo a sprijinit Lugojul în mai multe feluri: transport umanitar, sponsorizări, materiale. S-a implicat atât în domeniul sportului şi al culturii lugojene, cât şi în plan social: atletism, lupte, dansuri, şcoli şi spital. Gesturi pentru care noi, lugojenii, nu putem decât să-i mulţumim şi să-i fim recunoscători.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.