Lugojeanul zburător și lumea lui văzută la 360°

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pasiunile îți dau curajul și energia de a-ți testa limitele și de a le depăși. Te scot din zona de confort și, de multe ori, îți redau încrederea în tine însuți.  În contextul actual al societății în care trăim, în care tehnologia evoluează rapid și are un impact puternic asupra noastră, este necesar să căutăm a ne informa mereu. Căutarea naște la rândul ei pasiuni și adesea acestea se pot transforma într-o adevărată meserie. O astfel de reprofilare plăcută și profitabilă este și fotografia. 

Eugen Gherga, un „curios” al timpului în care există, folosește tehnici noi în imortalizarea și redarea imaginii în maniera și viziunea lui. Pe Facebook au apărut, în ultimul timp, astfel de fotografii și, plecând pe urmele autorului,  l-am cunoscut pe Eugen Gherga, un om al viitorului.

„Sunt un om cu foarte mult timp liber și nu vreau să-l irosesc în zadar. Am o afacere care îmi permite să am pasiuni și tocmai de aceea le și am. Am evoluat în cunoașterea calculatorului odată cu apariția lui la noi în țară. Am crescut odată cu el. Până nu demult, am lucrat pe Mac-Apple, dar pentru că la doi ani trebuie schimbat cu altul de generație mai nouă și e foarte scump, am hotărât să-mi construiesc eu singur unul performant care să satisfacă cerințele mele. Trecerea la Windows de pe un Mac-Apple nu e chiar așa de simpă. A trebuit să recuperez informația pierdută. La ora actuală, mi-am construit un calculator deosebit de performant, un I9, cu piese pe care le-am comandat pe Internet. Cu ajutorul lui, prelucrez imaginea, fie ea fotografie sau film. Am expus, în 2019, fotografie la English Pub și am luat premiul II. Recent, mi-am cumpărat  un Ricoh THETA Z1 360°, care îmi dă posibilitatea să obțin imagini la 360​​°, sferice. Sunt fotografiile pe care le-am postat pe Facebook. Aparatul THETA Z1 poate înregistra video până la 4K sau captează fotografii raw și / sau JPEG. Are senzorii duali de 23 MP de la THETA Z1 și lentilele twin care captează două imagini cu unghi larg și le îmbină automat într-o singură imagine completă. E tehnică pură și știința de a o stăpâni. Poate că într-o zi, acest hobby se va transforma în meserie. Afacerea mea, de la Restaurantul Melly, ține  de organizarea de evenimente, așa că fotografia se regăsește din plin în această activitate“,

spune Eugen Gherga.

După un periplu de 8 ani prin Italia, Austria și Germania, Eugen s-a întors acasă și a pus pe roate o afacere de familie care să-i asigure existența. În afară de computer și fotografii, în zbuciumul său existential, se regăsește și altă pasiune, motocicleta.

„La început am avut un Scuter Suzuki Burgman de 400. Mi l-am cumpărat din Italia. Are și el povestea lui, povestea începutului de drum pe două roți. Pasiune, nu glumă! Mi-a intrat microbul în sânge. E boală fără leac. Între timp, mi-am luat un Harley-Davidson. Fac parte din Clubul Road Patrol MC Lugoj și vara colindăm țara. E minunat să pleci la drum și să auzi cum tropăie sub tine caii putere. Primăvara, abia apuc să hoinăresc, așa, ca un bizon liber ce sunt.  Dar marea mea pasiune este monociclul. Denumit și roata urbană, este după mine o invenție extraordinară.  Nu ați văzut un nebun călătorind pe o roată prin oraș? Eu sunt! E singurul vehicol de acest gen din oraș și din multe alte orașe ale țării. Călătorind pe o singură roată, ai impresia că zbori. Pot parcurge 45 de km cu o viteză maximă de 30 km/h. Deși pare greu de manevrat, dacă ești hotărât, te poți obișnui repede. Are senzori de mișcare intuitivi, care îți citesc poziția corpului și reglează viteza de deplasare în funcție de aceasta. Dacă te apleci în față, viteza se va mări, dacă te apleci în spate acesta va încetini, iar virajele se fac în funcție de presiunea pe care o vei exercita pe pedale. Am luat câteva trânte la început. Eram tot vânătăi, dar nu m-am lăsat. Acum, când merg cu ea, simt că zbor. Sunt sigur că în curând, pe piață, vor apărea obiecte mici cu care vom putea zbura. Îmi voi lua cu siguranță unul. Visul omului dintotdeauna a fost zborul, iar eu voi zbura”,

încheie Eugen Gherga.

Povestea lugojeanului zburător nu se încheie în mod sigur aici. Vom mai auzi, cu certitudine, de el. Urmăriți-l și nu uitați că acești nebuni frumoși ai zilelor noastre ne înalță sufletul și ne încântă.

Dan TIMARU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.