Lugojeanul Szilagy Alexandru a participat la Ștafeta Veteranilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ştafeta Veteranilor s-a desfăşurat în perioada 13 – 25 octombrie 2020 şi a constat în purtarea a trei ştafete pe trei trasee simbolice, denumite albastru, galben şi roşu, după culorile drapelului naţional.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Voluntarilor Invictus, care sprijină luptătorii răniţi în teatrele de operaţiuni să participe la Invictus Games, iniţiate pentru prima dată de prinţul Harry.

Anul acesta, evenimentul a luat startul din oraşele Sighişoara (traseul roşu), Tulcea (traseul galben) şi Reşiţa (traseul albastru).

„Alergătorii se opresc în câteva oraşe importante din ţară şi predau ştafeta altor voluntari. Ultimii alergători s-au întâlnit duminică, la Carei, unde, printr-o ceremonie, a fost sărbătorită Ziua Armatei, dar şi ziua de naştere a Regelui Mihai”, a spus Ion Gabriel, unul dintre coordonatorii Invinctus.

Aflată la cea de a şaptea ediţie, Ştafeta Veteranilor a reunit peste 150 de atleţi care au alergat în total peste 1.000 de kilometri.

„Din dragoste față de România, din respect față de cei care au luptat pentru îndeplinirea idealurilor românești, am dus misiunea purtării Ștafetei Veteranilor până la capăt!”, spun voluntarii Invictus angrenați în acest eveniment de suflet.

La eveniment a participat și lugojeanul Szilagy Alexandru, în alergare și cu bicicleta, pe ruta Reșita, Caransebeș, Lugoj, Buziaș, Timișoara.

„Pentru Ziua Armatei Române am participat la Ștafeta Veteranilor, editia a 7-a, pe traseul albastru, în alergare și ciclism, alături de civili și cadre militare, pe ruta Reșita, Caransebeș, Lugoj, Buziaș, Timișoara, o distanță de 140 km”, ne-a declarat Szilagy Alexandru.

Militarul rănit Marius Iovi a alergat alături de inimoșii voluntari militari și civili din Reșița, pentru a onora memoria înaintașilor noștri. Marius Iovi și-a pierdut vederea într-o misiune din Irak, în 2007, însă a demonstrat tuturor că nimic nu îți poate sta în cale atunci când lupți pentru ceea ce iubești, adică pentru România și pentru valorile naționale.

Alina OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.