Ludovic Orban: „Nu vom crește pensiile cu 40 la sută”

Ludovic Orban a anunțat că pensiile nu vor fi majorate cu 40 la sută, așa cum prevede legea adoptată de PSD. Asta, deși atât el, cât și Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, afirmau anterior că bugetul pe 2020 conține mărirea pensiilor, iar ultimele date economice au arătat că România are creștere economică.

„Degeaba mărești pensiile, dacă, după aia, nu poți să le plătești. Facem și noi ca PSD, le mărim, dăm drumul la inflație și vezi că poți să îți cumperi cu banii respectivi ce puteai cumpăra și înainte. Creșterea cu 40% ar fi fost greu de făcut și în condiții normale. E o nucă fierbinte pregătită de PSD, pentru ca în cazul în care vor pierde puterea, să aibă cu ce să revină. Vom crește pensiile, dar cu cât ne vom permite”,

a anunțat Ludovic Orban. Premierul a explicat și care ar fi impactul aplicării legii adoptate de PSD cu privire la majorarea punctului de pensie, arătând că este vorba despre un impact bugetar de 52 de miliarde de lei pentru anul 2021 și de aproximativ 83-84 de miliarde de lei pentru 2022.

„Noi avem investiții anul ăsta de 52 de miliarde”,

a spus Orban. El a mai afirmat că va face anunțul privind creșterea pensiilor atunci când Guvernul va avea informațiile pe baza cărora se va lua decizia cu privire la majorarea punctului de pensie.

(N. S.)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.