Ludovic lovește din nou: Țigareta II

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan TIMARU

Ludovic Orban e din nou în centrul atenției, la doar două zile după apariția fotografiei de la sindrofia organizată de ziua lui, la Palatul Victoria. Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe chitanța-amendă de 3.000 de lei, că Ludovic lovește din nou. Pe internet circulă o altă fotografie cu Orban fumând într-o ședință de Guvern. Cu masca pe bărbie și în mână cu o țigară. Iar asta chiar de „Ziua fără Tutun”!

În fața acestei nemernicii, poporul își smulge părul din cap și își sfâșâie hainele. Semn că fumatul și băutul în Guvern sunt la ordinea zilei. Pe masă, pahare de șampanie și o frapieră. Orban, scoțând fum pe nări, are și un pahar de bere în față. Popescu, mai șmecher, are un pahar de whisky în mână, iar Aurescu un trabuc.

Vai nouă! – au strigat puritanii din opoziție. Se duce dracului țara, iar guvernanțíi petrec. Fumează în locuri închise, în timp ce la pol se topesc ghețarii! Ludovic are parte de acuzații grave, și chiar din interiorul propriului partid. Economia României se prăbușește – scâncește un fripturist, iar premierul bea tutun.

Am impresia că asist la o piesă de-a lui Nenea Iancu. Măi, fraților, ați crezut cumva că politicienii sunt crescuți la maici? Că sunt îngerași cu aripioare care își fac cruci și bat mătănii pentru binele poporului? Poate vă imaginați că și Olguța e fată mare, iar Elena Udrea a rămas gravidă cu Duhul Sfânt.

Bă, uite care e treaba! Eu îl felicit pe Ludovic că a comis-o din nou. Îmi pare rău că nu și-a adus și mandolina, ca să se oftice toți fraierii de pe plai. În perioada asta restrictivă, când preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a fost prins de poliţie cu soţia sa, Doris Schmidauer, pe terasa unui restaurant din centrul Vienei, după ora închiderii, și a fost amendat, am suferit.

Ăsta președinte!, mi-am zis. A ieșit omul la un vin cu soția şi nu a băgat de seamă cum a trecut timpul. Ce nu aș da să văd și la noi în țară, un politician devenind, pentru câteva clipe, om care bea la ceas de seară un vin, cu jumătatea lui. Noroc cu Orban că m-a înseninat cu haiduceala lui. Dar asta nu e destul.

Aștept știrea bombă, în care să mi se spună că președintele Klaus și doamna lui, Carmen, au făcut-o lată la o bodegă din Sibiu și au fost duși acasă cu Smurdul, beți mangă. Adică noi, talpa țării, bem de stingem, radem și etichetele de pe sticlă și sorbim din vaze apa de la flori, dar ne dăm răniți că la guvern se bea.

Nu putem fi așa ipocriți, neicușorule, că iar dă pandemia peste noi. Sunt lucruri mai grave pe care le trecem cu vederea, dar ne împiedicăm de o țigară și un pahar de bere.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.