Lista completă pentru un grătar cu prietenii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Weekend-ul este perfect pentru a merge la grătar alături de prieteni, aşa că dacă plănuieşti o astfel de ieşire, noi îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi.  Nu vrem să te întorci din drum pentru că ai uitat ceva, aşa că ţi-am pregătit o listă cu toate lucrurile de care vei avea nevoie, pentru a pregăti un grătar delicios şi pentru a te relaxa alături de cei dragi.

Echipamentul pentru pregătirea grătarului

Atunci când mergi la grătar cu prietenii, trebuie să te asiguri că ai cu tine toate ustensilele necesare pentru a pregăti friptura. Pe lângă grătar, trebuie să ai la îndemână un sac de cărbuni şi lemne, hârtie pentru aprins grătarul, chibrituri şi o mănuşă termoizolantă. Nu uita de folia din aluminiu pe care o vei folosi pentru carne şi legume, de spatula pentru întors carnea şi de bidonul cu apă, pe care îl vei folosi pentru a stinge focul de pe grătar. De asemenea, îţi recomandăm să ai la tine şi câteva pungi pentru gunoi şi câteva prosoape, pentru a înveli ustensilele calde.

De ce ai nevoie pentru aranjarea mesei

Pentru o ieşire la grătar alături de prieteni, vei avea nevoie de mai multe lucruri care nu trebuie să îţi lipsească din portbagaj. În primul rând vei avea nevoie de o masă cu scaune pliante sau de câteva pături. De asemenea, pentru a pregăti carnea şi legumele, va trebui să ai cu tine câteva castroane, două cuţite de dimensiuni diferite, un tocător din plastic, tacâmuri de unică folosinţă, pahare, şerveţele şi diferite condimente.

Cu ce îi serveşti pe prietenii tăi

S-ar putea ca printre prietenii tăi se afle şi câţiva vegetarieni, aşa că ar fi ideal dacă ai pregăti la grătar şi câţiva cartofi, ardei sau ciuperci. În plus, legumele la grătar pot fi o garnitură delicioasă pentru friptură. De asemenea, poţi pregăti şi o salată verde, poţi aduce murături, dar şi câteva sosuri. Pe lângă friptură, nu uita de gustări şi de băuturi. Poţi aduce biscuiţi, seminţe, alune, sărăţele sau covrigei, dar şi fructe proaspete. Iar de pe lista de băuturi nu trebuie să lipsească sucurile şi apa, dar nici sticlele de bere şi cidru de la Carrefour.

Metode de relaxare

După o masă delicioasă, urmează câteva ore de relaxare în aer liber, aşa că trebuie să te asiguri că prietenii tăi se vor distra pe cinste. Tocmai de aceea, îţi recomandăm să aduci o minge de fotbal sau de volei, câteva jocuri amuzante, reviste, cărţi şi o boxă portabilă pentru a asculta muzică. Iar pentru cei care vor să se relaxeze, poţi aduce o umbrelă de soare, câteva perne gonflabile şi nişte perechi de papuci.

Trusa de „protecţie”

Dacă pregăteşti grătarul într-o zonă de pădure, ar fi indicat să ai la îndemână şi o trusă de prim ajutor şi un extinctor. Iar dacă soarele va fi destul de puternic, vei avea nevoie de o cremă de protecţie solară, de ochelari de soare şi de şepci sau pălării. Nu uita de insectele din zonă, aşa că pregăteşte-te cu un spray împotriva ţânţarilor.

Dacă ai bifat toate recomandările de mai sus, înseamnă că eşti pregătit pentru grătar. Anunţă-i pe prietenii tăi şi bucuraţi-vă împreună de momente minunate şi de  o masă delicioasă.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.