Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte”, model de bună practică la nivel naţional

Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” a fost invitat, în perioada 23-24 octombrie 2019, să participe la Sesiunea Naţională de Informare, intitulată: Împreună pentru competenţe mai bune, organizată la Bucureşti de către Ministerul Educaţiei Naţionale, Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

În cadrul întâlnirii de la Bucureşti, Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” a fost invitat pentru a prezenta, în faţa participanţilor, idei de proiecte şi de dezvoltare instituţională care sunt dovezi şi pot reprezenta modele de bună practică la nivel national. La această întâlnire au participat inspectori şcolari generali, inspectori de specialitate, directori de şcoli, reprezentanţi ai patronatelor din diverse ramuri industriale, profesori cu experienţă. Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” a avut două intervenţii în cadrul sesiunii, ceilalţi invitaţi având doar câte o intervenţie.

„Am avut două intervenţii. Prima, propunerea noastră legată de Internet of Things în industria textilă şi pielărie a fost considerată corelată cu o cerinţă proaspăt formulată la ultima întâlnire de la Helsinki-Finlanda a ministrilor educaţiei din Uniunea Europeană. Am fost bucuroşi să vedem că participanţii au urmărit cu interes propunerea noastră şi, mai ales, că ea este prima alegere a CNDIPT într-o listă de 60 de proiecte naţionale. O apreciere aducem dnei Zina Virdaru, maistru instructor la noi la şcoală în domeniul industriei textile şi pielăriei, cea care şi-a depăşit emoţiile şi a prezentat convingător proiectul. A doua intervenţie a fost legată de dezvoltarea instituţională a Liceului Tehnologic Valeriu Branişte. Am avut ocazia să arătăm că învăţământul profesional şi tehnic în zona noastră se dezvoltă, că este necesar şi se şi întâmplă acest lucru la noi, ca şcoala-elevii-familia-autoritatea locală-agenţii economici să lucreze împreună deoarece învăţământul profesional şi tehnic nu mai este o ultimă opţiune, ci, spunem noi, cea mai bună opţiune pentru cei mai mulţi dintre elevi. Sloganul nostru: Pentru că DA, şi NOI PUTEM! a fost convingător”,

ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic „Valeriu Branişte”.

Judeţul Timiş a fost reprezentat de către inspectorii Marcel Brancu, inspector pentru discipline tehnice şi Ciprian Blaj, inspector pentru proiecte şi programe europene.

„Am avut posibilitatea să vorbesc în faţa atâtor persoane cu rol important în educaţie. Am arătat că un proiect al şcolii poate schimba viaţa în bine, aşa cum, de pildă, mi s-a întâmplat şi mie. Am insistat pe ideea că orice ne propunem să facem, trebuie să zâmbim, aceasta fiind condiţia oricărei reuşite. M-am simţit bine, am văzut că mă descurc în public ca să vorbesc. Aprecierile celor prezenţi la adresa mea m-au încântat şi m-au încurajat să îmi doresc noi şi noi astfel de experienţe”,

ne-a declarat Raul Ilia, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor de la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte”, singurul elev invitat la această întâlnire de nivel naţional.

Alina DAMIAN

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.