Liceul Tehnologic Valeriu Branişte din Lugoj a câştigat acreditarea Erasmus+

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceul Tehnologic Valeriu Branişte din Lugoj a câştigat acreditarea Erasmus+ pentru mobilităţi internaţionale VET, acreditare acordată de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Concret, unitatea de învăţământ lugojeană va putea, în perioada 2021-2026, să depună proiecte cu finanţare europeană pentru a oferi elevilor săi oportunitatea de a avea experienţe internaţionale de formare profesională la companii din Uniunea Europeană.

Acreditarea uşurează dobândirea de finanţare europeană, evaluatorii înţelegând şi apreciind perspectiva de dezvoltare a unităţii de învăţământ, respectiv modul în care este văzută formarea profesională iniţială a elevilor de la învăţământ profesional şi tehnic.

„Credem că este o reuşită pentru Lugoj şi elevii săi. De altfel, la nivel de Lugoj sunt mai multe şcoli care au dobândit acreditarea pe diverse acţiuni Erasmus+. Lugojul dobândeşte încet, dar sigur, un profil european.

Noi suntem bucuroşi că efortul de echipă din cadrul şcolii a fost recompensat prin această acreditare, că, de acum, 180 de elevi brănişteni, în următorii 5 ani, vor beneficia de experienţe internaţionale în ţări precum Spania, Italia, Portugalia, Germania.

Credem că foştii noştri elevi, beneficiari de experienţe internaţionale, pot confirma avantajele unor astfel de experienţe. Este necesar ca elevilor să le fie deschise orizonturi profesionale, culturale, lingvistice şi, de ce nu, de dezvoltare personală”, ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte.

Urmează să fie depuse proiecte care se vor adresa elevilor de liceu tehnologic şi şcoală profesională, în care elevii să poată efectua stagii de pregătire practică la agenţi economici internaţionali.

„Este important de reţinut că elevii vor avea această experienţă internaţională pe care, ulterior, o pot aduce în mediul economic local ca plusvaloare. Mai mult chiar, participanţii la aceste stagii de pregătire practică dobândesc, din partea firmelor străine, certificate de recunoaştere a competenţelor dobândite în experienţa internaţională, crescând astfel calitatea formării profesionale iniţiale a acestor elevi”, a încheiat directorul liceului lugojean.

Reamintim că Liceului Tehnologic Valeriu Branişte din Lugoj implementează proiecte europene încă din anul 2011, un număr de 471 elevi şi profesori beneficiind, în aceşti 10 ani, de experienţe profesionale internaţionale.

În acest moment, liceul are în derulare 2 proiecte Erasmus+, cu o valoare cumulată de 521.000 de euro, respectiv 2 proiecte POCU, cu o valoare totală cumulată de 1.090.000 lei.

De asemenea, Liceul Tehnologic Valeriu Branişte este, în acest moment, singura şcoală din Lugoj care mai deţine titlul de Şcoală Europeană, titlu acordat, în special, pentru implementarea de proiecte cu finanţare europeană.

Denisa GREGA

Despre admin 6622 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.