Liceul Tehnologic Valeriu Branişte a fost recompensat cu premiul al II lea de excelenţă în proiecte extraşcolare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Târgul Liceelor Timişene, ediţia online, anul 2021, este un experiment educaţional iniţiat în colaborare de către mai mulţi parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Universitatea de Vest din Timişoara, tineri cu spirit antreprenorial dar şi cu competenţe digitale, sponsori.

Luând în considerare actuala situaţie, crearea unei platforme de promovare a liceelor din judeţul Timiş, webinarele livrate către elevii de clasa a VIII a şi părinţii acestora, întâlnirile online menite să aducă laolaltă furnizorii de educaţie iniţială (liceele) şi beneficiarii de educaţie (elevii de clasa a VIII a), au reprezentat soluţia optimă din punct de vedere tehnic şi de protecţie a elevilor, părinţilor, profesorilor.

Peste 150 000 de persoane au accesat platforma, fiind înregistrate persoane interesate nu doar din Timiş, ci şi din Cluj, Iaşi, Bucureşti. După 2 luni de activităţi, Târgul Liceelor Timişene a desemnat şi „premianţii” acestui experiment educaţional.

În cadrul High School Award Ceremony, Liceul Tehnologic Valeriu Branişte a fost recompensat cu premiul al II-lea de excelenţă în proiecte extraşcolare.

Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte:

„Ne onorează acest premiu, confirmând că strategia noastră de a dezvolta, în acelaşi timp, competenţe profesionale, dar şi cele ce ţin de latura umană, socială, antreprenorială, culturală a elevilor, este o strategie de succes. În fapt, toate aceste activităţi extraşcolare, peste 40 la număr, în fiecare an, reprezintă unul dintre elemente de forţă ale şcolii, ele intrând în ceea ce am putea numi deja „tradiţia” şcolii. Ne bucură premiul dar, mai mult decât atât, ne bucură că elevii primesc din partea şcolii o astfel de alternativă: extraşcolară, cu beneficii pentru toată lumea”.

 

Ecaterina Cărăşel, elevă, clasa a XI a, preşedintă a Consiliului Şcolar al Elevilor:

„Suntem genul de elevi care am evoluat odată cu liceul. Ne bucurăm că facem parte din acest liceu, profesorii sunt alături de noi trup şi suflet. Despre şcoala noastră pot vorbi până mâine. Branişte oiferă atât experienţe internaţionale, cât şi experienţe locale, implicând nu doar elevi din şcoală, ci şi elevi din Lugoj. Ceea ce se întâmplă la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte corespunde cu sloganul şcolii: Pentru că DA, şi NOI PUTEM!”

Alexandru Ameteo Cojocariu, elev clasa a X a:

„Eu sunt bucuros că şcoala noastră a primit această recunoaştere. Aşadar, la Branişte oamenii se ocupă şi de şcoală, de lecţii, de rezultate şcolare, şi de activităţi extrașcolare în care suntem masiv implicaţi. E bine aşa, e pentru noi, pentru binele nostru, al elevilor”.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.