Legislație culturală și dezvoltarea audiențelor, pentru artiști, autori, creatori și lucrători culturali

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Platforma independenta Formare Culturala pune la dispozitia creatorilor si lucratorilor culturali ateliere si cursuri ce abordeaza subiecte precum legea dreptului de autor, legislatie culturala, Creative Commons in Romania, dar si teme precum UX (user experience) in proiecte culturale, netnografie culturala – cercetare calitativa online sau social media pentru cresterea audientelor culturale.

Atelierele si cursurile sunt livrate de cate un specialist care adapteaza instrumente inovative din alte domenii la dezvoltarea de proiecte culturale specifice.

Acestea se desfasoara live, o singura data si nu sunt inregistrate, facand parte din programul „Formare Culturala Aplicata”, derulat de platforma Formare Culturala, care urmareste, din 2013, dezvoltarea competentelor si specializarilor in domeniul creativ, incurajarea dezvoltarii de proiecte antreprenoriale culturale si diseminarea de bune practici in sectorul cultural extins din Romania.

Echipa Formare Culturala urmareste cu atentie, atat la nivel de proiecte individuale cat si la nivel macro, prin studii si rapoarte, nevoile artistilor si lucratorilor culturali romani, astfel ca reuseste sa ofere, de multe ori in premiera, asocieri surprinzatoare ale domeniului creativ cu alte discipline: user experience / experienta utilizatorului (din design si marketing), netnografie (din sociologie si etnografie), influencer marketing / campanii cu bloggeri si creatori de continut (din business), digital transformation / integrarea tehnologiei digitale in toate sectiunile unui proiect (din software si IoT).

De asemenea, platforma Formare Culturala atrage specialisti care pot formaliza experienta profesionala proprie si pot livra intr-un limbaj accesibil informatii vitale sectorului cultural precum incursiuni in legislatie culturala, spete din Legea dreptului de autor sau Creative Commons in Romania.

Ne bucuram ca reusim sa aducem specialisti din alte domenii decat cele strict culturale pentru a fi trainerii cursurilor si atelierelor Formare Culturala. Inca din 2013 urmarim acest deziderat, sa punem la dispozitia colegilor din domeniul cultural expertiza profesionala de inalta calitate.” (Oana Nasui, cofondator FormareCulturala.ro)

La trainingurile interdisciplinare se pot inscrie manageri culturali, artisti, actori, muzicieni, performeri, designeri, creativi, curatori, galeristi de arta, directori de institutii publice, experti culturali, specialisti in aplicatii de finantare europene, economisti si toti profesionistii si juniorii care doresc sa aprofundeze subiectele abordate.

Toti cei interesati pot afla toate detaliile si se pot inscrie aici www.formareculturala.ro/training/.

Platforma de resurse in industrii culturale si creative FormareCulturala.ro se adapteaza contextului social si medical actual si produce ateliere, cursuri, traininguri si tutoriale in mediul online.

Programul „Formare culturala aplicata” are mai multe componente si include activitati precum: traininguri interdisciplinare (in lunile martie si aprilie 2021) si traininguri specializate precum Specialist lobby si Facilitator dezvoltare comunitara (in lunile mai-septembrie 2021), tutoriale video, intalniri profesionale de networking cultural si dezbateri privind drepturile de autor in Romania, profesiile creative si patrimoniu (septembrie 2021). Mai multe despre program puteti afla de pe platforma: www.formareculturala.ro/formare-culturala-aplicata/

Trainingurile interdisciplinare fac parte din programul „Formare Culturala Aplicata”, organizat de platforma Formare Culturala in perioada martie 2020-septembrie 2021, beneficiind de o cofinantare AFCN.

Parteneri: Muzeul Municipiului Bucuresti, Modernism.ro, Ziarul Metropolis, Revista Cultura, Editia de Dimineata

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.