Legende, la Gala Folk, ediția a II-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cea de a doua ediție a Galei Folk lugojene va avea titulatura de  „Legende” și se va desfășura vineri, 27 septembrie de la ora 19. Gala va cuprinde trei recitaluri susținute de muzicieni legendari ai scenei internaționale și naționale: Dan Andrei Aldea, Freddy Stauber și Corina Ignea. Lor li se alătură Daniela Marcu (cajon) și Cristi Gogu (chitară/voce). În numărul trecut vi l-am prezentat  pe Dan Andrei Aldea, acum – pe Freddy Stauber și Corina Ignea.

Freddy Stauber, născut la Lugoj, actual-mente stabilit în Germania, este unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți muzicieni lugojeni. Primul instrument la care cântă este acordeonul, la 7 ani, de la 14 ani „descoperind” chitara. Prima trupă, înființată chiar de el, se numea Omicron L, în 1975, pe când avea 17 ani, grup cu care a prezentat mai multe spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor și serate de dans la Clubul Tineretului. În vara lui 1977, la Ștrand, cânta împreună cu legendara trupa rock lugojeană, Betta. În perioada studenției, 1979-1983, la Timișoara, devine membru al trupei Stelele, chitarist și solist vocal, cu care, în 1981, imprimă un LP, „Soare în inimă”, cu piese ca Angeline, Gute Nacht, Über sieben Brücken etc. În această perioadă, are mai multe turnee artistice, în țară și pe litoral, și spectacole cu grupul Song și Ioan Luchian Mihalea. Din 1983, întors în Lugoj, înființează trupa Logic, cu care participă la numeroase festivaluri rock din țară. În 1986, a obținut Marele Premiu și premiul pentru cel mai bun chitarist al festivalului, acordat lui Cezar Costescu, la Festivalul Rock , Râmnicu Vâlcea. În 1987 „pleacă” în RFG, unde își continuă viața artistică, având numeroase spectacole și imprimând mai multe CD-uri.

Corina Ignea a studiat chitara la Casa Pionierilor, cu prof. Tiberiu Puținelu, urmând, apoi, cursurile Casei de Cultură a Municipiului, sub îndrumarea prof. Puiu Popa. A fost cel mai tânăr membru al Cenaclului „Alter Ego”, înființat și coordonat de George Anghelescu, și „cap de afiș” la spectacolele organizate de Casa de Cultură, în perioada când aceasta a fost con-dusă de Alexandru Zghimbea. A participat la concursuri și spectacole de muzică ușoară și folk, din mai multe orașe, în turneu cu formația Șah Mat, din Buziaș. A activat în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor, la Teatrul Municipal, fiind prezentă în mai multe spectacole de muzică folk și poezie.

Augustin BERCEAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.