Laşitatea, meschinăria şi amatorismul politic au făcut o haltă la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 28 decembrie 2017, a avut loc ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Lugoj, cu participarea ordinară a laşităţii, meschinăriei şi amatorismului politic.

Pe ordinea de zi a figurat un singur proiect de hotărâre, privind „solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș, a unei părți din  imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, strada Timișoarei nr. 124”.

Acest punct a mai fost pe ordinea de zi a şedinţei din 21 decembrie 2017, dar, spre fericirea opoziţiei, opoziţie care s-a arătat într-o poziţie penibilă (aşa cum ea tinde să devină), s-a pus de-a latul, astfel proiectul de hotărâre nu a reuşit să întrunească două treimi de voturi necesare hotărârilor în ceea ce priveşte patrimoniul.

Cunoscând fiţele opoziţiei (opozanţilor care au uitat de ce au fost aleşi), primarul tuturor lugojenilor, Francisc Boldea, l-a repus pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, pentru ca această simplă formalitate să fie îndeplinită, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte ocazii).

De această dată, n-a fost să fie aşa, pentru că vajnica opoziţie s-a remarcat printr-o… absenţă în masă (în dreptul fiecărui opozant aștepta revista Actualitatea literară, supărată-supărată tare, că nu are cine să o răsfoiască).  Aceasta probabil şi din cauză că în sala de şedinţe au fost prezenţi şi aproximativ 15 cetăţeni direct interesaţi de această hotărâre.

Dar bravii consilieri ai opoziţiei au refuzat să dea faţă cu cei care i-au ales, excepţie a făcut „pionul otrăvit”, Marius Martinescu (alias Gică-Contra”), liderul detaşat al „formaţiunii” independenţilor din consiliul local, cel care se preocupă din adâncul fiinţei sale de mai binele lugojenilor aşa cum ar fi putut-o face pe vremea fostelor mandate de primar, plus nişte ani  când a fost şi viceprimar (o simplă părere, despre Marius Martinescu, pe vremea când acesta era consilier judeţean, a lui Titu Bojin, la acea dată, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş: „Să terminăm, domnule Martinescu, faceți tot timpul pe șmecherul, ați fost primar, dar v-a trecut vremea. La Lugoj ați fost primar, dar n-ați făcut nimic. Vă propun să mergem acolo și să-i întrebăm pe oameni ce a făcut Martinescu pentru oraș…”).

Vădit nemulţumit şi marcat de atitudinea laşă şi distructivă a consilierilor opoziţiei, care, în loc să fie prezenţi şi să dezbată democratic problema, au preferat să dea bir cu fugiţii, imediat după şedinţă, primarul tuturor lugojenilor Francisc Boldea, ne-a declarat în exclusivitate:

„Astăzi s-a dovedit cel mai clar lucru! Că există o minciună la nivelul PNL-ului, a PMP-ului, a domnului Brânduşoni, care măcar puteau să vină la şedinţă pentru a-şi susţine un punct de vedere, pozitiv sau negativ, nu să-şi bată joc de cetăţenii din Cartierul Militari, în primul rând, iar în al doilea rând, de toţi locuitorii lugojeni, pentru că noi urma să primim de la Guvern, prin MApN, un bloc cu trei etaje, având o suprafaţă de 8250 mp, încă trei clădiri – şi ceea ce este mai important – poarta de la intrare de la semaforul de la Kaufland până  în Cartierul Militari. Abia acum lugojenii şi-au dat seama că totul a fost o minciună. Tot ce a apărut pe site este o minciună sfruntată! Ţi-e ruşine să apari în consiliul local sau în faţa lugojenilor. Să primeşti ceva care să ducă la dezvoltarea oraşului şi să fii împotrivă, însemnează că ai jurat împotriva  Bibliei, nu pe Biblie. Este cea mai mare ruşine care se-ntâmplă în ultimii 25-26 de ani. Este un lucru fără precedent!  Din totalul de 19 consilieri au fost prezenţi 12, 10consieri PSD, plus unul din partea ALDE, care alcătuiesc coaliţia majoritară în Consiliul Local şi independentul Marius Martinescu, ştiut fiind faptul că atunci când se iau hotărâri de patrimoniu, nu este suficientă o majoritate simplă (jumătate plus unu), ci de acordul a două treimi din consilieri.  Ori ei avut grijă să fie numai 12… A fost o zi neagră, „făcută” de liberali, care – cred eu – nu-şi mai merită numele de partid istoric. Am stat de vorbă, sâmbătă, 23 decembrie 2017, cu întreaga conducere a PMP, conducere care a recurs la un „mic” şantaj: îşi vor da votul, dar numai în schimbul unor funcţii importante din administraţie. Ori asta este ilegal şi nu o pot face. Dacă liberalii, pemepiştii, sau vreun independent cred că votul dat de lugojeni formaţiunilor politice din care fac parte a fost acordat pentru a şantaja şi nu pentru a se pune în slujba cetăţenilor, se înşală amarnic.”

Normal, şedinţa ar fi trebuit să fie una obişnuită. În cinci minute să treacă proiectul, după care, în semn de „împăcare”, să se ciocnească un pahar cu şampanie şi.. La mulţi ani! Dar cum la noi starea de normalitate este anormalitatea…

Închei nu înainte de a ura tuturor ca Anul Nou, care tocmai a sosit, să ne fie nou din toate punctele de vedere.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Regretabil ca s-a intimplat asa.
    Dar atentie, dle Primar, ceea ce ziceati ca au facut pemepistii, in politica se numeste compromis/coabitare, nu santaj.
    E drept, nu stiu cit de ilegala era cererea lor, dar refuzul dvoastra da semne ca asta si asteptati, sa nu treaca prin Consiliu ordinea de zi.
    Altfel, ati fi cedat daca tot spuneti ca vreti binele lugojenilor.
    Se pare ca orgoliul dvoastra e prea mare.
    Si sa nu-mi spuneti ca nu ati dat anumite functii, acolo, la limita legii.
    Politica inseamna compromis, nu diktatul guvernarii. In genul celor de la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.