Lacul Surduc primește 200 de milioane de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

Barajul de acumulare de la Surduc este parte dintr-un proiect național de modernizare propus de Administrația Națională Apele Române. Acesta include 20 de baraje, iar valoarea lucrărilor este apreciată la 200 de milioane de euro.

Finanţarea va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Investiţia este justificată atât de necesitatea adaptării la schimbările climatice, cât şi de importanţa lucrării hidrotehnice pentru comunitate: acumularea Surduc asigură alimentarea cu apă a populaţiei Timișoarei și a zonei din împrejurimi, având rol și în reducerea riscului la inundaţii.

Vor fi înlocuite echipamentele hidromecanice ale barajului, cât și instalațiile de acționare ale acestor echipamente. Noile echipamente hidromecanice vor asigura debitul ecologic aval de acumulare.

Vor fi asigurate sisteme automate pentru funcționarea echipamentelor hidromecanice. Cum zona este de atracție nu doar turistică ci și avifaunistică, vor fi create pe lac insule plutitoare verzi. O diversitate de păsări acvatice ce se adăpostesc aici pe timpul iernii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.