La Unicarm Făget trebuie să ai răbdare și nervi de oțel

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O zi de vineri, zi de târg la Făget… Dacă te aventurezi să intri la cumpărături în supermarketul Unicarm din Făget, trebuie să ai o răbdare ieșită din comun și „nervi de oțel”. La sectorul de carne și preparate din carne proaspătă, te întâmpină o coadă de vreo jumătate de oră, mai ales dacă dorești carne măcinată, unde servește o singură vânzătoare, sectorul fiind dotat cu o singură mașină de măcinat carne. O a doua vânzătoare din sector, aranjează produsele din carne prin vitrine, în loc să ajute la servirea clienților din care stăteau de mult timp la coada de la carne măcinată. După ce, în sfârșit, ai reușit să ajungi la rând și ți s-a măcinat o jumătate de kilogram de carne, te mai așteaptă o a doua testare a răbdării: o coadă imensă, încolăcită prin tot spațiul liber al supermarketului, la singura casierie deschisă, cealaltă nefiind funcțională de câteva zile, după spusele unei angajate. Între timp, după o aproximativ o oră de așteptare la coadă, unei femei în vârstă de 60 de ani i se face rău, din cauza înghesuielii și a lipsei de aer din acest aglomerat supermarket, fiind scoasă pe brațe de soțul acesteia.

O clientă, nemulțumită ca și ceilalți clienți de timpul foarte mare de așteptare și de condițiile în care se face comerț în acest supermarket, îndrăznește să vorbească cu un responsabil al acestui magazin. Întrebând de ce funcționează doar o casierie, când magazinul era ticsit de cumpărători, i se răspunde cu obrăznicie, care denotă o lipsă crasă de educație, de către o angajată de la birou: „Dacă nu vă convine, mergeți și cumpărați din alt magazin!”.

Degeaba vociferau clienții nemulțumiți, angajata lipsită de respect și de profesionalism afișa un aer de indiferență totală. De aceea, nu poți să nu te întrebi, din nou: Acești angajați urmează vreun curs de instruire pentru funcția pe care o dețin? Sau respectul, profesionalismul și amabilitatea față de clientelă nu fac parte din politica supermarketului Unicarm Romania?

Unicarm, cea mai mare companie antreprenorială din Satu Mare şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii a realizat în anul 2017 o cifră de afaceri de 654 milioane de lei (circa 143 mil. euro), în  creştere faţă de anul precedent, având aproximativ 100 de magazine, concentrate în special în centrul, nordul şi vestul ţării, inclusiv la Făget. Unicarm România are supermarketuri în opt județe, fiind o companie ce produce și mezeluri, carne, conserve, produse de patiserie, cofetărie, înghețată și multe alte produse.

Nu putem să nu ne întrebăm de ce o companie cu o cifră de afaceri așa de mare nu investește în supermarketul din Făget, amenajat într-un spațiu foarte mic pentru atât de multe produse expuse spre vânzare. De fiecare dată, dacă sunt mai mulți cumpărători în incinta magazinului, nu mai ai loc să vezi produsele de pe rafturi, totul devine incomod, departe de un comerț civilizat, cum ar fi normal, dacă clienții ar fi respectați, mai ales că datorită lor funcționează acest supermarket.

Să nu mai vorbim de firma de la intrarea în supermaketul Unicarm din Făget, care este toată decolorată, iar fațada clădirii, neîntreținută, plină de pânze de păianjeni și cu soclul plin de igrasie, care arată dezolant.

Oricine poate remarca cât de departe suntem față de condițiile și de modul civilizat în care se face comerț în alte țări europene.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.