La revelionul lor, seniorii au demonstrat că trăiesc o bătrâneţe fără… bătrâneţe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 400 de seniori lugojeni au sărbătorit revelionul, la Restauarantul J’adore. Ilie Constantin, prezentatorul progamului, aflat într-o vervă deosebită, a dat cuvântul primarului Francisc Boldea, care a adresat celor prezenţi urările cuvenite şi a mulţumit în mod special cololonelului în rezervă, Costel Mereuţă, preşedinte al ANCMRR – Filiala Lugoj, pentru faptul că asigură cadrul legal desfăşurării acestei manifestări tradiţionale, de acum.

Evenimentul a început cu  un moment folcloric, oferit de Ansamblul “Lugojana”, coregafia fiind semnată de Puiu Munteanu, iar muzica asigurată de formaţia condusă de Ioan Groza.

Organizatorii au oferit seniorilor o surpriză plăcută. Două perechi de dansatori, membri ai Clubului Dance Mania, instruite şi coordonate de prof. Alexandru Iagăru, Alexandra Haţegan – Raul Czinek, Andreea Svetlac – Alexandru Craşovan, au făcut o adevărată demonstraţie de dans sportiv, după care stăpânii ringului au devenit seniorii, nepărăsindu-l decât la plecare, avându-i drept complici pe DJ-ul Seba şi formaţia condusă de Titel Brestovicean.

Unul din punctele de mare atracţie a fost şi rămâne concursul de dans. S-au înscris 20 de perechi de seniori, care şi-au demonstrat aptitudinile tinereşti de dansatori pe ritmuri de foxtrot, populare româneşti, vals, tangou, polcă şi ceadaş.

Juriul, format din: Cristian Galescu, viceprimar, col. (r) Costel Mereuţă, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere (ANCMRR), Filiala Lugoj, Nicolae Streian, veteranul seniorilor, care de curând a împlinit 95 de ani, Tudor Trăilă, director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, Petrică Galin, director economic al Primăriei Lugoj, iar din partea presei, Mircea Anghel, redactor şef-adjunct al ziarului Actualitatea, a stabilit următoarea ierarhie:

Locul I, perechea Aurelia – Aurel Stanca, locul II, Stela – Iulian Sângeorzan, locul III, Ancuţa Vipie – Victor Răchitan, care au fost răsplăţi cu diplome şi cadouri consistente, iar celalte perechi, Maria – Mihai Andreiescu, Anastasia – Ştefan Epure, Maria Berwanger – Petru Matei, Tinca Papuc – Mihai Cicoş, Nicolina – Ioan Cupşan, Florica – Ioan Rus, Sofia – Horia Duma, Mărioara – Nicolae Ianculescu, Sanda – Zeno Argălaş, Viorica – Silvestru Giszer, Elena Tiko – Rozalia Hlinka, Veronica – Rică  Handaric, Ioana Piciu – Iconie Şonda, Geta Boboc – Constantina Bobic, Ana Boroşteanu – Valeria Niculiţă, Mariana Constantin – Elena Barb, Elena Moise – Maria Bilanin, au primit diplome şi cutii de bomboane de ciocolată.

După festivitatea de premiere, stăpânii ringului au dansat în draci, până la desert, încheind apoteotic un festin pantagruielic. Încet, încet, au început să bată în retragere, fără a disimula bucuria ce i-a cuprins, bucurie pe care au trăit-o şi taximetriştii, care abia mai făceau faţă comenzilor. Astfel s-a mai scris o filă în „cartea de aur” a vieţii lor, uitând măcar pentru o seară de neajunsuri, boli şi alte cele.

Din dorinţa de a vă informa cât mai corect despre întâmplare, am apelat la doi dintre artizanii “vinovaţi” de reuşita acestei seri de vis, de neuitat.

Francisc Boldea, primar:

„A fost o seară foarte frumoasă, dedicată acestor 400 de oameni, care au muncit o viaţă, fapt pentru care merită tot respectul nostru, fie ei profesori, dansatori, muzicanţi, în general oameni care au contribuit cu câte ceva la dezvoltarea Lugojului. Dar  cel mai important lucru este că tot timpul ringul de dans a fost foarte plin cu oameni de 60, 70, 80, 90 de ani, oameni care doresc să se simtă bine.”

Costel Mereuţă, preşedinte ANCMRR – Filila Lugoj:

„Revelionul seniorilor, a devenit de mult o tradiţie. Este meritul Primăriei, care, în spiritul unei  colaborări fructuoase cu ANCMRR, de doi ani de zile, are posibilitatea de a oferi cadrul legislativ adecvat și, prin aceasta, o contribuţie importantă în desfăşurarea acestui eveniment, de sărbătorire, de onorare a bunilor noştri părinţi, a profesorilor, a medicilor, a muncitorilor şi – de ce nu? – a cadrelor militare. Ne bucurăm că atâta lume apreciază acestă formă de activitate, care este și una de protecţie socială, în primul rând, dar şi o activitate de recreere, de socializare”.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.