La primirea unei decizii de debit de la Casa de Pensii Lugoj, un bărbat de 60 de ani s-a sinucis

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

O decizie, emisă de Casa Locală de Pensii Lugoj, a dus la sinuciderea unui bărbat de 60 de ani din localitatea Găvojdia, județul Timiș.

Numitul Zgriba Vasile Bujor era de 10 ani în pensie de boală dar, în mod straniu, deși nu îndeplinea condițiile, fiindcă nu s-a prezentat la comisia medicală, acesta și-a primit pensia în continuare.

Când a primit decizia de debit, prin care pensionarul era înștiințat că are de returnat peste 55.000 de lei noi (550.000.000 lei vechi), casei de pensii, de disperare și-a pus capăt zilelor.

Când rudele acestuia s-au prezentat la Casa de Pensii și au solicitat ajutorul de înmormântare prevăzut de lege, acestea au fost refuzate categoric.

La conducerea Casei Locale de Pensii Lugoj se afla în acel moment dl. Blidaru Bogdan (PNL), actualul viceprimar al Municipiului Lugoj, iar în anul 2021, la conducerea instituției a fost actualul director general al Casei Județene de Pensii Timiș, Mircea Cristian Aron, susținut necondiționat tot de PNL.

Totuși, se impune întrebarea: cine se face vinovat pentru moartea pensionarului și a faptului că, timp de 3 ani, Casa de Pensii a virat în fiecare lună pensia susnumitului, cu toate că acesta nu se mai încadra în prevederile legale?

Nicolae TOMA

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.