Jubileu grandios la Lugoj. 25 de ani de episcopat pentru PS Alexandru Mesian

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

PS Alexandru Mesian, cel de-al X-lea episcop al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Lugoj, a împlinit 25 de ani de episcopat la Lugoj. Evenimentul a fost marcat duminică, 8 septembrie, printr-o liturghie, în urma căreia au fost citite mesaje emoționante transmise de Papa Francisc, de cardinalul Lucian Mureșan, dar și de președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România, Monseniorul Ioan Robu. Manifestarea a fost una solemnă, dar și plină de reconoștiință pentru activitatea de 25 de ani a PS Alexandru Mesian.

 E o încununare a activității de 25 de ani și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a învrednicit să ajung acest eveniment deorece numai eu știun prin ce s-a trecut în ultima  vreme din punct de vedere al sănătății. După 2 luni de zile de abia am apucat să vin să fiu pentru prima dată prezent în mijlocul credincioșilor”,

a declarat PS Alexandru Mesian, episcop greco-catolic de Lugoj.

 Pe lângă numeroși credincioși prezenți la manifestare, au luat parte la eveniment și oficialități locale și județene. Printre invitați s-a aflat și Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, dar și primarul Lugojului, Francisc Boldea, care a ținut un discurs și a înmânat o diplomă aniversară Prea Sfinției Sale, Alexandru Mesian.    Importanța evenimentului a fost susținută și de o acțiune marca “Lugoj Clasic”, care s-a desfășurat la finalul Liturghiei. Este vorba despre recitalul Multicello, prezentat, de către un Quartet de violonceliști din Timișoara, care a marcat Jubileul de 25 de ani de episcopat al Preasfințitului Alexandru Mesian.

Directorul Artistic al Festivalului Internațional Lugoj Clasic, Aura Twarowska, a mărturisit că lucrurile au decurs în așa fel încât sărbătoarea să fie una complexă.

Consider acest eveniment unul din punctele culminante ale festivalului atât din punct de vedere istoric, deoarece s-au aniversat 25 de ani de episcopat a PS Alexandru Mesian, cât și din punct de vedere artistic prin prezența excepționalului cvartet de violoncele Multicello. Ca orice lucru bun și care vine de la Dumnezeu, se așează de la sine. În momentul în care am programat Lugoj Clasic, nu știam că va avea loc această sărbătoare în biserică și nici Prea Sfinția Sa nu știa că noi vom face Lugoj Clasic și făcând programul, l-am sunat și l-am anunțat că în data de 8 septembrie, am dori să realizăm un recital aici în Catedrală și dumnealui mi-a spus că ”uite cum se nimerește, cât de frumos că e chiar o mare aniversare în biserică”. Deci, toate lucrurile s-au așezat de la sine, fără ca noi să le căutăm în mod special”,

a afirmat Aura Twarowska, director artistic al Festivalului “Lugoj Clasic”.  

De asemenea, în cadrul manifestării, mezzosoprana Aura Twarowska i-a oferit și un cadou muzical PS Alexandru Mesian, interpretând Ave Maria într-un mod apreciat de toți participanții la eveniment.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.