Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, și-a sporit averea cu 13 miliarde de $ într-o singură zi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit mai bogat cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi. Averea celui mai bogat om din lume se ridică la 189,3 miliarde de dolari după ce, în primele luni ale lui 2020, a câştigat 74 miliarde de dolari, potrivit  Time. 

Acţiunile Amazon au crescut luni cu 7.9%, setând astfel un trend optimist în ceea ce priveşte cumpărăturile online. Un simplu calcul arată că Bezos a depăşit de unul singur valoarea de piaţă a unor giganţi precum Exxon Mobil, Nike sau Mc Donald’s. şi fosta sa soţie, Mackenzie Bezos, a câştigat luni 4,6 miliarde de dolari, fiind acum pe locul 13 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a sporit averea cu aproape 15 miliarde de dolari, în ciuda faptului că mai multe companii au boicotat reţeaua de socializare, după ce au scos publicitatea din reţeaua Facebook Inc. Marile companii ale lumii se bucură de creşterea profiturilor în această perioadă, pe de-o parte datorită faptului că angajaţii au fost nevoiţi să lucreze de acasă, iar pe de altă parte datorită stimulentelor financiare pe care le-au oferite unele guverne şi bănci.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.