Japonia a descoperit peste 7.000 de insule pe care nu știa că le are

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cartografierea digitală realizată de Autoritatea de informații geospațiale din Japonia a constatat recent că există 14.125 de insule pe teritoriul japonez, mai mult decât dublul cifrei de 6.852 care a fost utilizată oficial de la un raport din 1987 al Gărzii de Coastă din Japonia, notează CNN.

GSI a subliniat însă că noua cifră reflectă progresele în tehnologia de supraveghere și detaliile hărților utilizate pentru numărare, și nu că s-ar fi schimbat suprafața Japoniei.

Insulele din jurul Japoniei au fost în centrul mai multor dispute teritoriale

Japonia revendică insulele Kurile de Sud deținute de ruși, pe care Tokyo le numește teritoriile de Nord, o dispută care datează de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când trupele sovietice le-au confiscat din Japonia.

Japonia a mai declarat că are o pretenție istorică față de Insulele Senkaku nelocuite din Marea Chinei de Est, pe care le administrează în prezent, dar China a contestat în mod repetat această afirmație.

Între timp, Japonia și Coreea de Sud rămân blocate într-o dispută de peste 70 de ani asupra suveranității unui grup de insule cunoscute sub numele de Dokdo de Seul și Takeshima de Tokyo în Marea Japoniei, pe care Coreea o numește Marea de Est.

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.