Jaf de un milion de euro, în mai puţin de zece minute, la un muzeu din Germania

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Patru persoane au fost arestate în Germania pentru furtul unui tezaur de monede celtice de aur în valoare de aproximativ 1,6 milioane de euro. Sute de monede au fost luate dintr-un muzeu din Manching, Bavaria, în timpul unui raid nocturn din noiembrie în mai puţin de 10 minute.

Multe dintre monede datează din jurul secolului I î.Hr. Autoritățile spun că există „dovezi copleșitoare” în caz și că cercetările continuă. Nu se știe câte monede a fost recuperate. Arestări au fost efectuate în timpul unei operațiuni de căutare în Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a declarat că suspecții sunt „hoţi profesioniști”. La momentul furtului, polițiștii bănuiau că cei implicați au sabotat sistemul de alarmă al muzeului. Chiar înainte de spargere, cablurile de internet au fost tăiate, provocând întreruperi pe scară largă.

Acest lucru a însemnat că sistemul de alarmă nu a fost declanșat atunci când o ușă era deschisă, deși a putut să înregistreze când a avut loc jaful, care a durat mai puțin de 10 minute. Autoritățile cercetaseră dacă furtul a implicat crimă organizată și a avut legătură cu raidurile anterioare.

În 2017, o monedă uriașă de aur, cântărind 100 kg, a fost furată dintr-un muzeu din Berlin. Doi ani mai târziu, hoții au luat 21 de bijuterii și alte obiecte de valoare într-un furt  de diamante la muzeul Green Vault din Dresda, care a fost surprins de camerele de supraveghere.

Pierderea monedelor a devastat muzeul și comunitatea. Rupert Gebhard, șef  la Colecția de Arheologie de Stat din München, a spus că s-a simțit „ca și cum ar fi pierdut un vechi prieten”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.