Italianul care a ucis cu sălbăticie o româncă a obținut la Torino reducerea detenției pe viață

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pe 25 mai 2022, italianul Gabriel Falloni, în vârstă de 37 de ani, era găsit vinovat pentru uciderea Elenei Raluca Șerban, o tânără româncă de 32 de ani. Atunci, magistrații Judecătoriei din Aosta l-au condamnat pe bărbat la închisoare pe viață.

La aproape un an de la decizie, Curtea de Apel din Torino a redus pedeapsa criminalului, motivul fiind unul halucinant. Potrivit ANSA, la baza deciziei secției I a Curții de Apel din Torino de reducere a detenției pe viață stă „tabloul singurătății extreme, dezolante, care pare să fi însoțit, dacă nu întreaga existență, cel puțin faza adultă” a lui Gabriel Falloni.

Bărbatul a mărturisit că a ucis-o pe Elena Raluca Șerban, românca de 32 de ani, în apartamentul pe care îl închiriase în Aosta. „Gabriel Falloni nu avea prieteni, nici relații afective, era în contradicție cu familia de origine.

Mărturiile apropiaților îl descriu ca fiind o persoană cu un comportament obsesiv-compulsiv, intruzivitate excesivă, incapabil să mențină relații normale cu ceilalți. Din expertiza dispusă de Tribunalul Valle d’Aosta, la cererea apărării, s-a constatat că inculpatul suferă de o tulburare de personalitate antisocială.

Tocmai în măsura în care s-a constatat că toate acestea nu au avut un impact asupra capacității lui de a înțelege și de a dori, mai degrabă decât să meargă în căutarea greșelilor sale, pare a fi corect să-i acordăm alinare prin atenuarea tratamentului disciplinar”, se arată în motivarea instanței de apel.

La stabilirea pedepsei, Curtea de Apel din Torino „a luat în considerare, în special, brutalitatea crimei, a faptului că victima era total lipsită de apărare, a precedentelor grave și chiar specifice ale inculpatului”. Potrivit judecătorilor, „tâlhăriile comise împotriva altor prostituate cu câțiva ani mai devreme” scot la iveală „caracterul violent al inculpatului”.

Elena a fost găsită moartă într-o baltă de sânge, pe covorul de la baie, în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2021. A doua zi după crimă, care a avut loc între ora 18.20 când Falloni intra în apartamentul din Viale Partigiani din Aosta și 18.57, când este filmat ieşind din clădire.

Potrivit anchetatorilor, italianul a sugrumat-o mai întâi pe româncă, apoi a târât-o din dormitor în baie. Acolo, în timp ce ea era deja în agonie, Falloni a înjunghiat-o în gât cu un cuțit și a lăsat-o să sângereze până la moarte.

Apoi a fugit, luând nu doar cei 8.000 de euro din casa femeii, ci și arma crimei (care nu a fost niciodată găsită).

Expertiza psihiatrică dispusă de instanță a stabilit că Gabriel Falloni, care avea antecedente penale pentru violență, avea discernământ când a ucis-o pe tânăra de 32 de ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.