Învățătura de minte [1224]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Puterea de a reuși în viață se naște din cele mai sfidătoare lovituri, din cele mai tăioase critici și din cele mai reci refuzuri. Cred că cei care au reușit să meargă mai departe cu visul lor sunt cei care pur și simplu nu au renunțat nici măcar o clipă la speranță.

Winston Churchill a rămas repetent în clasa a şasea și a pierdut toate competițiile electorale pentru funcții publice până când, la de 62 de ani, a devenit prim-ministru.

Mai târziu, avea să scrie: „Nu renunța niciodată, în nimic, mare sau mic, măreț sau neînsemnat. Nu renunța niciodată, cu excepţia cazurilor în care o faci pe conside-rente de onoare sau de bun simţ. Nu renunța niciodată.”

Thomas Edison era considerat de către profesorii săi „incapabil pentru a învăța ceva”. A fost concediat de la primele locuri de muncă pentru că era „neproductiv”. Ca inventator, a avut 1.000 de încercări nereuşite până să reușească becul.

Când un reporter l-a întrebat „Cum v-aţi simţit eșuând de 1.000 de ori?”, Edison a spus: „Nu am eșuat de 1.000 de ori, ci becul a fost o invenţie cu 1.000 de paşi”.

Fred Astaire a fost catalogat de către directorul Metro-Goldwyn-Mayer, în fața căruia a dat primul test, astfel: „Nu poate juca. Nu poate cânta. Uşor chel. Poate dansa puțin”.

Mai târziu, Fred avea să spună: „Cu cât urci mai sus în carieră, cu atât îți sunt permise mai multe greșeli. Iar odată ajuns în vârf, dacă faci suficiente greșeli, acesta este considerat a fi stilul tău”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.