Învățătura de minte [1200]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un tânăr s-a trezit într-o dimineață șomer și tot ce avea prin buzunare erau câțiva dolari. Cu ei și-a cumpărat de mâncare și, într-un parc, pe o bancă, s-a așezat să mănânce. În timp ce desfăcea pachetul, a văzut un bătrân cu barbă albă, îmbrăcat în alb, venind spre el, urmat de doi copilași. Cu lacrimi în ochi, bătrânul i-a cerut o bucată de pâine, zicând că nici el, nici copilașii nu mai mâncaseră de o săptămână.

Tânărului i s-a făcut milă și le-a dat toată mâncarea pe care o avea. În acel moment, bătrânul și-a făcut cruce, a spus câteva cuvinte care sunau a fi o rugă și i-a dat tânărului o monedă foarte veche. Fără niciun ban în buzunar, fără loc de muncă și fără mâncare, tânărul a mers sub un pod să se odihnească. În timp ce era pe cale să adoarmă, un ziar vechi adus de vânt a ajuns lângă el. L-a ridicat și a văzut un anunț: un om cumpăra monede vechi.

A decupat anunțul acela din ziar și a plecat în căutarea colecționarului. Când a ajuns la destinație, i-a arătat moneda. Acesta a rămas fără cuvinte. A scos o carte mare și i-a arătat tânărului o fotografie. În acea poză era aceeași monedă pe care tânărul o primise. Moneda valora trei milioane de dolari. Tânărul i-a vândut moneda, a luat banii și a plecat în căutarea bătrânului și a copilașilor. Însă prin parc nu mai era nici urmă de ei. Pe bancă, însă, a găsit un bilețel: „Ne-ai dat tot ce ai avut, iar noi vrem să te răsplătim cu această monedă. Să nu îți pierzi niciodată credința.”

Semnat: Dumnezeu și îngerii lui.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.