„Intrarea în muncile de primăvară”, la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu degetele verzi de la atâta sevă de frunze și bocancii plini de pământ, ne regăsim, osteniți, dar înseninați, o parte din starea edenică, când, se spune, singurele griji și sarcini ale Omului erau de a avea în pază şi grijă pomii şi ierburile…

Deși, oficial, Luna Pădurii s-a încheiat în 15 aprilie, iar Ziua Zonelor Urbane va fi abia în 8 noiembrie, vremea de afară s-a arătat propice pentru un pic de treabă, de mult plănuită, în părculețul liceului. Doar un pic, până ajunge și al doilea set de puieți plănuiți să adauge decor, parfum și culoare pauzelor școlare și orelor desfășurate în aer liber.

Iar, pentru că am avut și ajutoare de nădejde (puține, dar pricepute), înarmate cu unelte specifice de gradinărit, dar mai ales cu chef de muncă şi entuziasm, a ieșit un proiect de amenajare frumos.

Pe lângă tufele ornamentale de gura leului, trandafiri, zorele şi stuf decorativ, am plantat puieți de pomi și arbuști fructiferi (vişin, scoruş, smochin, un original păr asiatic Nashi Hosui – sau „para-măr”), nuc, alun şi două soiuri de laur decorativ.

Le urăm numai de bine copăceilor, și, poate, la întâlnirea de 10 ani de la terminarea liceului, viitoarele doamne, actualmente absolvente în devenire: Larisa Anton, Ioana Borduz, Diana Balinte şi Tania Gamba (din clasa a XII-a C, specializarea ştiinţele naturii) vor avea ocazia să se fotografieze la umbra lor (sau, dacă va fi vremea potrivită pentru rodire, să culeagă şi niște fructe).

Mulțumim şi domnilor Marcel Roman şi Gheorghe Ştiopu, angajații liceului, pentru ajutorul dat la „forarea” gropilor de plantare. În mod special, adresăm mulțumiri doamnei Lenuța Ungureanu pentru oferirea unei părți semnificative din puieții de arbori şi arbuști fructiferi şi ornamentali plantați azi.

Să ne fie (de) bine tuturor, oameni şi puieți.

Sărbători înflorite tuturor!

prof. Daniela Popovici

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.