Într-un imobil închiriat din Bodo au fost descoperiți 10 migranți din Siria și Turcia

În baza unui mandat emis de un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiş, polițiștii de frontieră au efectuat, marți seara, o percheziție  la o locație din localitatea Bodo, care a fost închiriată de o femeie în vârstă de 50 de ani, din București, unde au fost depistați 10 cetăţeni turci şi sirieni, fără documente asupra lor.

Femeia din București a intrat în atenția oamenilor legii după ce, la începutul acestei săptămâni, a sprijinit 12 cetăţeni din Turcia, în încercarea de a trece ilegal frontiera.

În data de 20.07.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi Sânnicolau Mare au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, iar în jurul orei 14.00, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe raza localităţii Bobda, din judeţul Timiş, un autoturism marca Opel Zafira înmatriculat în România, care tracta o remorcă cu prelată. Mijlocul de transport era condus de o persoană de sex feminin, cetăţean român, domiciliată în municipiul Bucureşti.

La controlul fizic efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului şi al remorcii 12 persoane, cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu femeia care se afla la volanul maşinii, au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite ascunse, unsprezece bărbaţi şi o femeie, sunt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani. La cercetări, s-a stabilit că I.C., femeia din București care conducea autoturismul,  i-a preluat pe cei doisprezece din zona de frontieră cu intenţia să îi ajute să ajungă într-un stat din vestul Europei, în schimbul sumei de 70 euro pentru fiecare cetăţean străin.

„Extinzând cercetările, în seara zilei de 21 iulie, în jurul orei 20:00, în baza mandatului de percheziţie emis de un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiş, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie domiciliară la un imobil din localitatea Bodo, judeţul Timiş, imobil închiriat de către I.C. Cu această ocazie, au fost descoperite, în acel imobil, zece persoane, cetăţeni turci şi sirieni, cu vârste cuprinse între 4 şi 45 de ani, fără documente asupra lor. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări”, au anunțat polițiștii de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 22 de cetăţeni turci şi sirieni.

De asemenea, femeia din București, în vârstă de 50 ani, este cercetată penal pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe numele acesteia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.