(Ĩn)semnul lui Matei – „Biografic”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primul eveniment artistic important al anului, găzduit de Galeria Helios, din Timişoara, situată în Piaţa Victoriei Nr. 6, a avut loc luni, 29 iunie, la ora 18:00, când publicul bănăţean a fost invitat la deschiderea expoziţiei de sculptură-obiect, „Biografic”, a maestrului timişorean Matei Gaşpar.

Născut în 1971, la Oţelul-Roşu, jud. Caraş-Severin, Matei Gaşpar s-a format la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, în perioada premergătoare revoluţiei şi ulterior a absolvit Academia de Artă „Ion Andreescu” din Cluj- Napoca, promoţia 1996, din anul 2010 fiind membru al UAP Filiala Timişoara.

Conferenţiar al Facultăţii de Arte şi Design din Timisoara, la secţia de ceramică, Matei experimentează tehnici mixte, alăturând cu curaj în compoziţiile sale materiale extrem de diverse, de la spumă expandată , silicon sau imagini printate, la materiale tradiţionale precum lemnul, lutul şi metalul.

Compoziţiile complexe, de mari dimensiuni, bidimensionale cât şi tridimensionale reprezintă o suită de lucrări realizate pe parcursul ultimilor cinci ani de creaţie, selecţia lucrărilor fiind realizată în  dialog cu spaţiul, astfel, expoziţia îngrijită de curatorul Maria Orosan-Telea are caracterul unui jurnal auto-biografic.

Expoziţia ramâne deschisă şi poate fi vizitată pâna în data de 17 iulie, purtarea măştii de protecţie fiind obligatorie.

Costin BRĂTEANU

Despre admin 6425 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.