Îngrijire personală: care sunt factorii care duc la îngrășarea rapidă a părului și cum poți preveni acest fenomen

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Una dintre cele mai des întâlnite probleme în ceea ce privește întreținerea zilnică a podoabei capilare este îngrășarea acestuia. Din cauza producției de sebum, care este un proces perfect normal, părul capătă un aspect uleios și neplăcut. Aceste modificări diferă de la o persoană la alta în funcție de organismul fiecăruia, dar și de condițiile la care este expus părul.

Află ce anume determină îngrășarea rapidă a podoabei capilare și cum să prelungești aspectul curat al acesteia

Din nefericire, există atât factori pe care îi putem controla, cât și factori asupra cărora nu putem acționa decât în mică măsură.

  • Producția de sebum

Acest fenomen este unul obișnuit și necesar funcționării organismului, deoarece ajută la eliminarea reziduurilor toxice. Cu toate acestea, în decurs de câteva zile, sebumul se acumulează, iar părul își pierde prospețimea. 

  • Alimentația

La baza activității excesive a glandelor sebacee se poată afla și o dietă nesănătoasă. Un regim bogat în alimente care conțin grăsimi și zaharuri se va reflecta atât în aspectul părului, cât și al pielii.

  • Dezechilibre hormonale

Anumite perioade din viață, precum pubertatea, sarcina sau menopauza pot afecta corpul prin instabilitatea producției de hormoni. De asemenea, există și afecțiuni medicale care pot avea același efect, iar părul și pielea vor avea de suferit.

  • Stresul

Un alt factor care influențează producția de sebum este stresul. Atunci când traversezi perioade de neliniște sau teamă, corpul tău, inclusiv părul și pielea, vor suferi consecințele modificărilor din organism.

Iată câteva metode prin care poți încetini procesul de îngrășare a părului:

  • Folosește produse de îngrijire personală speciale

Dacă te confrunți cu această problemă, este necesar să iei măsurile adecvate. Renunță la produsele generice și alege un șampon pentru păr gras de la Abbate. În gama lor vei găsi branduri de renume, precum Wella, L’Oréal sau Kérastase.

  • Aplică soluții care îndepărtează sebumul fără spălare

Pentru situațiile în care nu ai timp să-ți speli părul, poți folosi produse care îl împrospătează, fără să fii nevoită să utilizezi apă. Printre acestea se numără șamponul uscat, bicarbonatul de sodiu sau pudra de talc. Ele absorb sebumul și oferă volum. Nu utiliza aceste substanțe în mod excesiv. Ele sunt destinate cazurilor urgente și nu trebuie să înlocuiască igiena obișnuită.

  • Aplică balsam sau măști doar în zona vârfurilor

Cosmeticele create în scopul hidratării intense au dezavantajul de a grăbi îngrășarea părului. De aceea, este recomandat să eviți aplicarea pe rădăcinile firelor de păr și să te rezumi la porțiunile de la vârf, care au adesea nevoie de mai multă atenție.

  • Evită spălarea cu apă fierbinte

Glandele sebacee pot fi influențate de factori externi, precum pieptănatul, uscarea excesivă a părului sau diferențele de temperatură. De aceea, este bine să-ți speli părul cu apă la o temperatură caldă, însă nu fierbinte.

Prin urmare, procesul de îngrășare al părului este absolut normal, deși este neplăcut. Cu ajutorul produselor purificatoare și al trucurilor recomandate de specialiști vei reuși să ții „în șah” părul gras!

Sursa foto: unsplash.com

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.