Incident grav pe Dunăre: o șalupă a lovit în plin un caiac în care se aflau patru copii la antrenament. Un minor a fost rănit

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Imagini șocante la Orșova, unde un caiac cu patru tineri a fost lovit în plin de o șalupă de mare viteză. Momentul a fost surprins de turiștii care erau într-o altă ambarcațiune. Pasagerii care au filmat momentul i-au recuperat pe cei patru băieți din caiacul rupt în două și răsturnat în urma impactului şi i-au adus în siguranţă la mal. Un minor a fost rănit, fiind transportat la spital, însă nu a necesitat internarea.

„Marți, ora 12.30, pe fluviul Dunărea, în zona municipiului Orşova, o ambarcaţiune de agrement a intrat în coliziune cu un caiac, în care se aflau 4 persoane. În urma impactului, a rezultat rănirea unui minor, care a fost transportat la o unitate medicală pentru investigaţii de specialitate, fără a necesita spitalizarea”, au transmis reprezentanţii IPJ Mehedinţi.

Persoanele implicate în accident au fost recuperate din apă şi conduse, în siguranţă, la mal.

„Poliţiştii Postului Transporturi Navale Orşova, în colaborare cu Căpitănia Orşova, au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, mai transmite IPJ Mehedinţi.

Minorii implicaţi în accident au vârste cuprinse între 14 şi 16 ani și sunt de la Clubul Sportiv Orșova, secția caiac-canoe.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Sunt imagini greu de privit. Accidentul a avut loc în jurul prânzului, iar evenimentul șocant a fost filmat de o familie care se afla în vacanță. Oamenii se plimbau cu o ambarcațiune pe Dunăre și au văzut la un moment dat cum de un caiac cu 4 sportivi se apropie în viteză o șalupă care nu are nicio intenție să-și modifice cursul.

Cât de puternic a fost impactul reiese din reacția celor care au filmat accidentul. Aceștia au crezut că cei patru tineri au fost răniți grav, însă din fericire nu s-a întâmplat așa ceva. Doar un minor a fost lovit ușor, acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru investigaţii de specialitate, însă nu a necesitat spitalizarea.

Sunt imagini cu puternic impact emoțional, cele cu momentul în care șalupa care circula cu 40, 50 de km pe oră lovește în plin caiacul care se rupe în două.

Pe lângă norocul că nu au fost răniți grav, cei patru au avut șansa de a fi scoși repede din apă de oamenii care se aflau în zonă și duși în siguranță la mal.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.