Începe demolarea clădirilor construite ilegal

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Aproximativ 18 case din Lugoj, construite fără autorizație, riscă demolarea. Primăria i-a amendat pe proprietari și le-a cerut să intre în legalitate, însă pentru majoritatea este imposibil acest lucru, fără să le demoleze.

Primarul Claudiu Buciu spune că un singur proprietar a făcut demersuri pentru intrarea în legalitate. Restul au contestat amenzile în instanță.

„Am început să dăm amenzi, la început mai mici, apoi am dat amenzi maxime, pentru că fenomenul părea că nu se oprește. Majoritatea au fost contestate în instanță. Ne bucură că încep să vină deciziile din instanță. Am primit decizia Judecătoriei Lugoj, cu privire la o persoană care a construit fără autorizație și pe care noi am amendat-o cu 100 de mii de lei. Instanța a recunoscut existența contravenției și valabilitatea procesului verbal. În schimb, a apreciat prea dură sancțiunea noastră și a redus valoa-rea amenzii de la 100 de mii, la 20 de mii de lei. Acum urmează demararea acțiunilor în vederea demolării acestor construcții, pentru că nu au intrat în legalitate”,

a declarat primarul Lugojului.

Majoritatea imobilelor, construite ilegal, aparțin unor cetățeni de etnie romă.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. S-ar putea, risca sa… Bla, bla. Asa cum s-a facut valva cu daramarea trotuarelor facute fara autorizatie, pe banii proprietarilor, asa se va intampla si cu locuintele fara autorizatie. Primaria nu vede cate constructii sunt in acelasi stadiu de neterminate, nefinisate de 10 ani? Alea nu strica aspectul orasului. Sa-l bage la racoare pe cel care a aprobat, cumva, construirea acelor case fara autorizatie, daca asta este cea mai urgenta problema a primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.