Incendiu violent la Fârdea [*] Poliţist înjunghiat [*] Controale pe şosele

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Intervenție dificilă a pompierilor din Lugoj și Făget. Echipele de salvare au fost solicitate sâmbătă să intervină la Fârdea unde flăcările au cuprins un depozit de fân dintr-o gospodărie. În ciuda intervenției rapide, focul a cuprins fânul dar și mai multe utilaje printre care și un tractor. Pompierii de la Primăria Fârdea împreună cu mai mulți localnici au încercat să limiteze proportile dezastrului până la sosirea echipelor profesioniste.

Controale pe şosele! În vizor, şoferii de microbuze,
autobuze şi transportatorii de mărfuri

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de poliţiştii rutieri. Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea Truck & Bus se va desfășura simultan în toate statele membre ale UE, conform Planu-lui de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale con-ducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor des-tinate transportului de marfă, controalele vor viza respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Poliţist înjunghiat, în timp ce aplana un scandal, într-un birt

Un polițist din cadrul Secției 10 Rurale Făget a fost înjunghiat, joi seara, 18 iulie 2019, în jurul orei 22, în timp ce se afla în misiune și încerca să aplaneze un scandal, într-un birt din localitatea Surducu Mic. Polițistul, împreună cu un coleg, încerca să încătușeze un scandalagiu, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, când a fost lovit de acesta cu un cuțit în picior. Agresorul, un bărbat de 62 de ani, a fost reținut și este cercetat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și pentru ultraj. Polițistul rănit a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

(foto: lugojinfo.ro)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.